Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Radio Jadran ]

30. 11. 2017. 11:30 >> 15:15
3

NEVRIJEME NA PRIMORJU

Prokišnjava bolnica u Risnu

Nevrijeme je tokom noći i jutra pogodilo i crnogorsko primorje. Herceg Novom donijelo je 70 litara padavina po metru kvadratnom. U bolnici "Vaso Ćuković" u Risnu usljed obilnih padavina krov je počeo da prokišnjava, pa su sobe poplavljene.

U Herceg Novom od ponoći duva istočni i jugoistoči vjetar od 15 do 20 metara u sekundi, a najjači udari iznosili su 24m/s.  Crveni meteo alarm je još uvijek na snazi.

Na primorju se do kraja dana očekuje slabljenje olujnog vjetra, uz pretežnu oblačnost, pljuskove i grmljavinu. U večernjim satima padavine će znato oslabiti, a ponegdje i prestati. Najviša dnevna temperatura vazduha do 18 stepeni.

Rukovidilac Službe komunalne policije, Marija Andrić, kazala je za Radio Jadran da je noć protekla mirno bez štete i intervencija.

"Jutros smo imali više prijava vezanih za curenje vode u stanovima. U toku su inspekcijski nadzori i utvrđivanje uzroka. Vjerovatno je riječ o starim zgradama ili lošim krovnim konstrukcijama. Nije bilo štete osim na par lokacija gdje su pale grane. Odmah se reagovalo i u saradnji sa Komunalno stambenim preduzećem grane su uklonjene", kazala je ona.

 

VD direktorica Komunalno-stambenog preduzeća, Jasmina Konjević potvrdila je da je noć protekla bez prijava i uz minimalne intervencije, uglavnom na rešetkama za odvod atmosferskih padavina i na uklanjanju grana sa kolovoza.

"Grana je pala na kolovoz u blizini autobuske stanice i jedan stub javne rasvjete na rivijeri se usljed udara vjetra iskrivio, pa smo ga demontirali i uradićemo zamjenu", kazala je Konjević.

U gradskoj luci Škver jedine neprijatnosti, kako su kazali, bili su olujni jugo i talasi koji su prebacivali lukobran. Vlasnici su tokom noći dolazili i obilazili svoja plovila, na kojima nije bilo štete.

I Tivat je pogodilo veliko nevrijeme, ulice su pokrivene vodom, put u Donjoj Lastvi poplavio je što od kiše, što od mora, prenosi Boka news.

Aerodrom Tivat za sada nije zatvoren za saobraćaj.

(TV prilog Nevenke Macan)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније