Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG

27. 11. 2017. 19:58 >> 19:27
2

NIKŠIĆ

Četiri porodice protestuju ispred Opštine

Ispred zgrade opštine Nikšić od danas protestuju članovi četiri porodice kojima je opština ukinila pomoć za plaćanje privatnog smještaja nakon što su 2009. iseljeni iz baraka na ulazu u grad prilikom izgradnje Bulevara 13. jul. Ugovorom koji su tada dobili opština se obavezala da će im plaćati stanarinu sve dok im se trajno ne riješi stambeno pitanje, ali im je 2014. godine ta pomoć ukinuta nakon čega su se i žalili sudu.

Porodice Bojić, Radulović i Ognjenović iz Nikšića već tri godine preko suda biju bitku sa sadašnjom lokalnom upravom da ispuni ono što je obećala prethodna na čelu sa Nebojšom Radojičićem još 2009. godine, kada su zbog gradnje bulevara iseljeni iz baraka na ulazu u grad.

"Potpisali smo te ugovore da nam moraju plaćati kiriju do trajnog rješenja stambenog pitanja u iznosu od 150 eura mjesečno. S tim dok je bio Radojičić nama se ta kirija plaćala, kad je došao Grbović on nam je plaća jedno vrijeme i onda nam je samo napisao odluke da on sve to ukida", kazala je Svetlana Bojić.

Da nevolja bude veća još danas su, tvrde, lično od Grbovića dobili odgovor da je za nejga ta priča završena.

"Mi smo napisali zahtjev da na primi gradonačelnik. On je u međuvremenu naišao, mi smo se predstavili ko smo i pitali ga da nas primi. On je samo rekao, njega to ne zanima, eto nam sud i pravna služba", rekao je Darko Radulović.

U takvoj situaciji, kažu, preostaje im samo da istraju u protestu jer nemaju novca da plaćaju kiriju i izdržavaju porodice.

"Više ne znamo gdje ćemo, uzeli smo advokata i dva puta smo dobili sudski spor, to je sad otišlo i na Viši sud", kazala je Svetlana Bojić.

Darko Radulović je saopštio da su odlučili da ostanu ispred Opštine.

"Ubuduće ćemo dovesti i djecu i ostalu familiju. Nećemo ići odavde jer oni su nas do ovoga doveli i mi nemamo gdje", poručio je on.

iz lokalno uprave kratko navode da su porodice prioje iseljavanja bespravno stanovale u barakama na ulazu u grad, te da je Grbović na čelo Opštine novom odlukom stavio van snage pređašnju i odredio kraj 2014. kao krajnji rok za isplatu stanarina. Porodice su se zatim žalile Upravnom i Vrhovnom sudu, ali su sve njihove žalbe odbijene.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније