Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

27. 11. 2017. 18:40 >> 18:11

RAZMJENA ISKUSTAVA

Uspješna saradnja sa italijanskom policijom

Saradnja crnogorske i italijanske policije bila je uspješna i u borbi protiv transnacionalnog i prekograničnog kriminala, a posebno u otkrivanju i sprječavanju krijumčarenja droga.

To je ocijenjeno na sastanku direktora Uprave policije Slavka Stojanovića sa zamjenikom direktora Italijanske policije Nikolom D’Angelom.

„Saradnja policije dvije države ocijenjena je kvalitetnom i profesionalnom, kao i intenzivna i neposredna saradnja koju crnogorska policija ima sa oficirima za vezu Ambasade Italije u Podgorici“, kaže se u saopštenju.

Stojanović je istakao saradnju nacionalnih biroa Interpola Podgorica i Rim koja je rezultirala pronalaskom i lišenjem slobode lica koja su se potraživala na međunarodnom nivou i razmjenom relevantnim podataka od važnosti za međunarodne operacije koje su sprovođene.

Organizovani kriminal ne poznaje granice, konstativano je na sastanku, a italijanska policija ima veliko iskustvo u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa.

„Ključ uspješne borbe protiv organizovanog kriminala upravo je razmjena iskustava dvije policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala, a crnogorska policija će imati podršku kolega iz Italije na unaprjeđenju kapaciteta u ovoj oblasti“, kazao je Angelo.

Najavljeno je da će se podrška italijanske policije kolegama u Crnoj Gori nastaviti i u okviru projekta “Eurol 2“ koji je zvanično predstavljen danas, a koji finansira Evropska unija (EU).

„Opšti cilj projekta je dalje jačanje institucija provosuđa i organa za sprovođenje zakona kako bi kriterijumi za pristupanje Crne Gore EU bili ispunjeni. Poseban cilj projekta je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kroz efikasniju istragu i krivično gonjenje koje će pružiti podršku Crnoj Gori u jačanju efikasnosti sudstva“, navodi se u saopštenju.

Projekat traje tri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније