Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

25. 11. 2017. 12:35   >>  14:07 5

MARKOVIĆ PORUČIO

Država će paziti svoje čuvare

Stambeni objekat za potrebe Sindikata bezbjednosnih službi, čija je izgradnja počela u Podgorici, riješiće jedno od osnovnih egzistencijalnih pitanja za skoro 300 porodica, poručio je premijer, Duško Marković.

 

Iz Vlade je saopšteno da su Marković i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić prisustvovali danas svečanom obilježavanju početka izgradnje zgrade Sindikata bezbjednosnih službi na Starom aerodromu u Podgorici.

Pozdravivši predstavnike Glavnog grada i Sindikata bezbjednosnih službi i sve prisutne, Marković je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje postavljanju kamena temeljca za izgradnju stambenog objekta za potrebe zaposlenih koji su okupljeni oko Sindikata bezbjednosnih institucija i koji će po gabaritima biti najveći stambeni objekat izgrađen za te potrebe na teritoriji Crne Gore i vrijednosti od skoro 11 miliona eura.

„Zbog činjenice da će se zahvaljujući našim zajedničkim naporima za dvije godine pod povoljnim uslovima skoro 300 porodica riješiti jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja želim posebnu zahvalnost da uputim gospodinu Stijepoviću i Glavnom gradu u dijelu oslobađanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, ali i Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je svesrdno podržalo ovaj ambiciozni projekat slijedeći tako čvrsto opredeljenje Vlade da je za postizanje održivog ekonomskog rasta i ukupnog progresa društva potrebna bolje motivisana javna služba“, rekao je Marković.

On je poručio pripadnicima bezbjednosnih institucija, kako će država znati i umjeti da pripazi svoje čuvare.

"Oni, koji čuvaju njen red i stabilnost, oni koji garantuju sigurnost svojoj državi i brinu se o sigurnosti svakog pojedinca i njegove imovine moraju imati dužnu pažnju Vlade i države. U narednom periodu radićemo na stvaranju uslova da se i u drugim crnogorskim opštinama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba vaših kolega. Kako u Podgorici i centralnom dijelu, tako na sjeveru i jugu. Istovremeno, nećemo zanemariti ni aspekt unapređenja uslova rada, modernizacije opreme i usavršavanja postojećih kadrovskih potencijala, jer je odan i obučen pripadnik bezbjednosne službe, slika tog društva i slika države, i kao takav mora biti dostojan grba koji na uniformi nosi”.

Nuhodžić je istakao da današnji događaj predstavlja potvrdu spremnost i posvećenost Vlade  i Ministarstva  u saradnji sa Glavnim gradom i Sindikatom bezbjednosnih institucija započne sa realizacijom projekta izgradnje stambenog objekta za službenike Ministarstva.

„Uvjeren sam da je ovaj projekat dobar primjer partnerskog odnosa MUP–a, Sindikata i Glavnog grada, a cilj je da se obezbijede što bolji uslovi onima koji čuvaju bezbjednost države, javni red i mir radeći svakodnevno vrlo složen, odgovoran i častan posao i često rizikujuči svoje živote u ispunjavanju te važne misije”, rekao je ministar, naglasivši da će MUP i u narednom periodu pružiti snažnu podršku i da se riješe stambene potrebe zaposlenih i u drugim opštinama.

Sindikati Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije, formirajući zajednički Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore, pokrenuli su aktivnosti usmjerene na rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u ove četiri bezbjednosne institucije.

Glavnim projektom predviđena je izgradnja 288 stanova, od čega 18 garsonjera, 162 jednosobna i 108 dvosobnih stanova.

Rok završetka radova planiran je za novembar 2019, dok će se raspodjela stanova vršiti u toku 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније