Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

24. 11. 2017. 17:30 >> 17:02

KCCG

Rekonstruisan Centar za patologiju trudnoće

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) rekonstruisan je Centar za patologiju trudnoće, čime je, kako je saopšteno, menadžment te zdravstvene ustanove dokazao da mu je prioritet obezbjeđivanje kvalitetnih uslova za liječenje crnogorskih osiguranika.

Menadžment KCCG je, kako se navodi, završio još jedan važan projekat - rekonstrukciju Centra za patologiju trudnoće Klinike za ginekologiju i akušerstvo. 

Tim povodom danas je direktorka KCCG Zorica Kovačević sa saradnicima i donatorima, Vericom Maraš direktoricom kompanije “13. jul - Plantaže” i predstavnicima kompanije “Čelebić” obišla rekonstuisani Centar.

Kako je saopšteno, o značaju tog projekta najbolje govori podatak da se u Centru zbrinjavaju trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom iz cijele Crne Gore. 

“Imajući u vidu činjenicu da je prioritet svakog društa zaštita majke tokom trudnoće, ovim činom menadžement naše ustanove je dokazao da su mu posebni prioriteti obezbjeđivanje kvalitetnih uslova za boravak i liječenje u našoj ustanovi crnogorskih osiguranika i boljih uslova za rad zaposlenih”, kaže se u saopštenju.

Pored “Plantaža” i kompanije “Čelebić” rekonstrukciju su, dodaje se, podržale i kompanije “Ld gradnja” i “Eurozox”.

“Tokom rekonstrukcije kompletno su zamijenjeni sanitarni čvorovi, reparirana vrata bolničkih soba, zamijenjen mobilijar i urađen moleraj”, saopštili su iz KCCG.

Kako su kazali, 13 sanitarnih čvorova kompletno je rekonstruisano, odnosno zamijenjena je vodovodna i kanalizaciona instalacija, postavljene nove pločice i ugrađene nove sanitarije. 

“Uz raniju nabavku novih bolničkih kreveta i dušeka i navedenom rekonstrukcijom, obezbijedili smo budućim mama komfornije uslove za vrijeme boravka u Centru za patologiju trudnoće”, naveli su iz KCCG-a.

Vrijednost projekata je, kako su saopštili, oko 40 hiljada eura.

Medicinska direktorica KCCG Snežana Raspopović, kazala da je zaštita majke u toku trudnoće obaveza svih i države.

“Ovdje počinje život, tu se rađa život, ne samo za Podgoricu, već za cijelu Crnu Goru”, dodala je Raspopović

Menadžment je posebno zahvalio donatorima njihove ustanove koji su, kako su naveli, uvijek imali razumijevanja za njihove potrebe i planirane projekte. 

Raspopović je podsjetila na realizovane projekte za nepunu godinu uz nesebičnu podršku pojedinaca i privrednih subjekata.

“To su rekonstrukcija Klinike za ORL i MFH, Klinike za neurologiju, Centra za kardiohirurgiju, Intenzivne jedicine Interne klinike, Koronarne jedinice Klinike za bolesti srca, Centra za Vaskularnu hirurgiju, Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Instituta za bolesti djece i nabavka nove medicinske opreme”, precizirala je Raspopović.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić iskazao je zadovoljstvo stvorenim uslovima.

"Sa novim vrlo modernim kupatilima, prilagođenim za bolničke uslove, definitivno će boravak naših pacijenata, uz naše iskustvo, učiniti komfornijim”, kazao je Miketić. 

Menadžment je, kako se navodi u saopštenju, goste i prijatelje te ustanove upoznao sa planovima za narednu godinu od kojih je izdvojio “baby friendly” projekat, odnosno rekonstrukciju Odjeljenja za akušerstvo, čime će se obezbijediti uslovi da mama i beba budu zajedno 24 sata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније