Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

24. 11. 2017. 13:22 >> 08:55

DVA UZDRŽANA GLASA

Senat podržao Nikolića za rektora

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) podržao je Program razvoja UCG-a za mandatni period od 2017. do 2020. kandidata za rektora Danila Nikolića i uputio ga Upravnom odboru na odlučivanje.

Upravni odbor bi, kako je saopšteno iz Komunikacijskog i PR centra UCG-a, odluku o izboru trebalo da donese na sjednici koja je zakazana za utorak, 28. novembra.

Nikolić, koji je vršilac funkcije rektora, podsjetio je, predstavljajući Program, na aktivnosti koje su realizovane u posljednja dva mjeseca od kada je na toj dužnosti, a među kojima je uspješna organizacija nastave na Visokoj medicinskoj školi u Beranama i potpisivanje ugovora o saradnji sa tri univerziteta.

Nikolić je naveo da su naimenovani rukovodioci Naučnog odbora, Centra za doktorske studije i Centra za studije i monitoring kvaliteta.

On je kazao da su isplaćena i sva zaostala dugovanja profesorima, i podsjetio da je predviđen budžet Univerzitet za narednu godinu 19,3 miliona EUR.

Nikolić je rekao i da je uspostavljena redovna komunikacija sa dekanima i direktorima fakulteta i instituta, Studentskim parlamentom, Upravnim odborom UCG-a i Vladom kao osnivačem.

Govoreći o prioritetima u mandatu rektora, Nikolić je naveo osavremenjavanje nastavnih planova i programa kroz kreativnu interakciju studenata, saradnika, profesora i u skladu sa dinamikom tražnje na tržištu.

Prioritet je i, kako je dodao, kadrovska politika kroz unapređivanje znanja i vještina univerzitetskog kadra, zapošljavanje mladih saradnika, ali i unapređivanje znanja i vještina studenata u cilju bržeg zapošljavanja i realizacije perspektivnih karijera.

„Usklađivanje razvoja i intenzivnije povezivanje organizacionih jedinica Univerziteta radi unapređenja operativne efikasnosti, finansijske održivosti, udruživanja prostornih i kadrovskih kapaciteta, bolje iskorišćenosti naučne i stručne opreme, racionalizacije poslovanja, razvoja interdisciplinarnih područja, takođe su važni prioriteti“, saopštio je Nikolić.

U obraćanju Senatu, Nikolić je kao prioritet naveo i jačanje partnerskog odnosa sa privrednim subjektima i relevantnim javnim institucijama kroz zajedničke projekte, javno-privatna partnerstva, programe cjeloživotnog obrazovanja i intenzivnije uključivanje privrednika u nastavu, a studenata u privrednu praksu.

On je najavio konstruktivnu saradnju sa državnim institucijama i Vladom kao osnivačem, kao i izradu Strategije razvoja Univerziteta u najkraćem roku, a u skladu sa relevantnim crnogorskim i strateškim dokumentima Evropske unije iz oblasti visokog obrazovanja.

Nikolić je u Programu naveo da će nastojati da preuzete obaveze ispunjava rukovodeći se svjetskim standardima i najboljom praksom razvoja visokoobrazovnih institucija, uz kvalitetnu podršku nastavnog i administrativnog kadra, stručnih i administrativnih tijela, fakulteta, instituta, umjetničkih akademija i studentskih organizacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније