Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 11. 2017. 11:16 >> 11:55
1

PRAKSA

Studenti sportskog novinarstva posjetili RTCG

Uoči Dana RTCG 27. novembra, studenti treće godine sportskog novinarstva sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću posjetili su Radio i Televiziju Crne Gore, u okviru praktične obuke za predmete Radijsko novinarstvo i Televizijsko novinarstvo.

Studentima je Radio Crne Gore predstavio direktor, Radojica Bulatović koji im je govorio o konceptu savremenog nacionalnog radija i načinu funkcionisanja novinara na terenu i u redakciji, te predstavio rad sportskih novinara i komentatora, a studente je posebno zanimalo koje su prednosti radija koje su ga privukle baš za taj medij.

Tom prilikom, studenti su upoznali veterana sportskog novinarstva Budimira Bućina i obišli redakciju i studio Prvog programa radija i Radija 98.

Direktor radija je izrazio spremnost da zainteresovani studenti i ubuduće, u grupi ili pojedinačno, posjete Radio Crne Gore i znanje teorijski stečeno, provjere i u praksi.

Studenti sportskog novinarstva, koji će u narednom semestru slušati predmet Televizijsko novinarstvo, ovom prilikom su upoznali sportskog novinara Nebojšu Šofranca, što im je bila davnašnja želja. U jednočasovnom razgovoru, studenti su od Šofranca čuli njegova bogata iskustva u sportskom novinarstvu, te razmijenili mišljenja o igračima, a posebno o crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Studente je tokom ove posjete predvodio urednik u Televiziji Crne Gore, dr Miomir Maroš koji im na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje drži nastavu iz Radijskog i Televizijskog novinarstva.


Miomir Maroš, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније