Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

24. 11. 2017. 10:58 >> 10:31
2

POTPISAN UGOVOR

Krašići dobijaju stazu "lungo mare"

Opština Tivat potpisala je sa kompanijom „Artek“ iz Podgorice ugovor o izgradnji prve faze lungo mare pješačke steze u Krašićima. Posao je vrijedan 735.491 euro sa PDV-om a finansiraće se iz gradskog budžeta.

„Očekujemo da izvođača u posao uvedemo do kraha naredne nedjelje. Na trasi nema nikavih imovinskih problema ili drugih sporova i očekujem da se posao odvija bez zastoja", kazao je za Boka news, direktor Direkcije za investicije i razvoj Opštine Tivat Peđa Obradiović.

Prema ugooru, „Artek“ ima rok od 90 dana da završi izgradnju oko 400 metaara duge pješačke staze na potezu od zapadnog kraja Krašića na izlazu prema naselju Petrovići, istočno prema centru Krašića.

Na ovu investicijuse već duže vrijeme čeka a ona bi trebalo da postepeno riješi problem sa nelegalnom privatizacijom i betonizacijom obale u ovom dijelu Tivatskog zaliva.

Radovi na izgradnnji lungo mare staze u Krašičima će se vršiti kako na kopnu, tako i u moru do dubine od 2,5 metara.

O razmjerama u međuvremenu učinjene uzurpacije obale u Krašićima govori i podatak da će izvođač radova na prvoj trasi lungo mare staze u tom naselju, morati da prije gradnje sruši i ukloni oko 3,3 hiljade kvadrata nelegalno napravljenih ponti i terasa, 324 kvadata nelegalnih stepeništa kao i 398 metara dužine bespravno podignutih zidova koji zadiru u trasu obalnog šetališta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније