Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

22. 11. 2017. 21:01 >> 20:39
2

PORODICA BOŠKOVIĆ

Trojke - velika sreća, ali i obaveza

Rođenje trojki je sreća u domu cetinjske porodice Bošković, ali se puta tri množe i obaveze, nespavanje i dječije svađe.

Dom Boškovića sa Cetinja odiše velikom porodičnom srećom, dječjom igrom, cikom, grajom trojki Katarine, Mine i Irine udruženih sa starijim bratom Dan kod njih počinje u pet sati ujuto, kada majka Aleksandra ustaje da naloži vatru i pripremi doručak.

"Kad ih sredim spremam doručak, ne samo za njih, nego za još dvoje starijeg sina i cerku, tako do sedam sati mi smo obučeni nahranjeni i spremni za vrtić, skolu i ja za posao", objasnila je ona.

Srećni tata Milovan je pomorac, kaže da su trojke unijele trostruku sreću u njihov život.

"Malo je manje spavanja, čovjek mora da se uklapa prema njima - spavamo kad one spavaju, budimo se kad oni, jedemo kad one jedu, znaci one diktiraju tempo zivota", objasnio je on.

Kako je kazao, najveći je teret ipak na njegovoj supruzi, a on pomaže najviše oko nabavki i prevoza djece u školu.

"U početku nije pomagao, više se bavio starijom djecom, jer on ne umije oko beba, ali sad su veće i može da se uključi i u hranjenje i oblačenje, odvoženje u vrtic...", objasnila je Aleksandra.

Sa trojkama se sreća množi puta tri kao i obaveze i troškovi. Obezbijediti za tri bebe hranu, pelene i odjeću veliki je izdatak.

"Ono što je atak je kupovina zimske odjeće i obuće. Vi u odredjenom momentu morate da kupite tri jakne, troje cipela...", kazala je Aleksandra.

Milovan je poručio da je, ipak, najbitnije da su djeca zdrava i vesela i "hvala Bogu na tome, a ostalo će se stići o srediti", smatra Milovan.

Marija Radulović, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније