Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2017. 15:43   >>  15:13

OBJAVLJEN SPISAK

Stručno osposobljavanje za skoro 3.000 lica

Ministarstvo prosvjete objavilo je na sajtu spisak skoro tri hiljade osoba sa stečenim visokim obrazovanje koji će se stručno osposobljavati kod izabranog poslodavca, saopšteno je iz tog resora.

 

"Nakon elektronski sprovedenog povezivanja poslodavaca i korisnika, na osnovu prosječne ocjene potencijalnih korisnika i izabranih preferenci, ukupno 2.969 osoba je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca. 272 lica nije dobilo poslodavca", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Spisak se može naći na www.mps.gov.me.

Kako se navodi, Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, organizuje se šesti put, za 2017/2018. godinu.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

"Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četiri godine realizacije Programa, od 14.252 korisnika Programa 6.865 njih odnosno 48,16 odsto je nastavilo radni angažman", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније