Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

22. 11. 2017. 15:25   >>  14:55

USKORO DODJELA U PG

Danilovgrad: Uručeni ključevi prosvjetarima

Prosvjetnim radnicima Danilovgrada danas su uručeni ključevi 22 stana u zgradi Stambene zadruge “Solidarno”, a kako je najavljeno, do krajem godine se očekuje dodjela 108 ključeva u Donjoj Gorici u Podgorici.

Ministar prosvjete Damir Šehović na svečanosti je rekao da prosvjetni radnici njeguju ono najbolje u svakom od nas i da pojedinac iz kojeg je obrazovni sistem iznjedrio pune potencijale predstavlja nemjerljivo bogatstvo za društvo.

On je kazao da zbog misije koju vrše, prosvjetni radnici zaslužuju ugled i poštovanje svih u društvu.

„A na nama koji vodimo obrazovni sistem i na onima koji upravljaju društvenim procesima u Crnoj Gori je da stvorimo pretpostavke za afirmaciju njihovog položaja, statusa i ugleda koji im pripada”, rekao je ministar.

Šehović je rekao da znaju da se preko noći problemi 12 hiljada prosvjetnih radnika ne mogu riješiti.

„Ali isto tako znamo da svakim svojim činom moramo da doprinesemo njihovom prevazilaženju”, rekao je ministar.

On je čestitao useljenje i naglasio da realizacija ovakvih projekata čini još opravdanijom odluku Vlade da u naredne tri godine izdvoji 1,8 miliona eura za stambene potrebe zaposlenih u posvjeti, što je 450 hiljada eura više nego do sada.

Ministar je podsjetio da su u Herceg Novom uručena 34 ključa za prosvjetne radnike i najavio da će do kraja godine biti završena zgrada u Donjoj Gorici sa 108 stanova.

Predsjednik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović, istakao je važnost saradnje lokalne uprave, Ministarstva prosvjete, Sindikata prosvjete i SZ “Solidarno” na realizaciji ovog projekta.

Naglašavajući da je lokalna uprava Danilovgrada prepoznala važnost ulaganja u obrazovni sistem, on je rekao da je Opština do sada opredijelila više od 280 hiljada eura za stipendije, a ove godine stipendira 39 studenata.

Ulaganje u obrazovni sistem, prema njegovim riječima, je najvažnija investicija.

Predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević, ocijenio je da je u poboljšanju položaja prosvjetnih radnika, rješavanje pitanja stanovanja jedno od najvažnijih i da je poslednjih godina, uz dobru saradnju socijalnih partnera, urađeno dosta.

On je istakao da je nagrađivanje i afirmisanje prosvjetnih radnika prioritet i da će Sindikat nastaviti da se bori za vraćanje ugleda i dostojanstva zaposlenih u prosvjeti.

Direktor Stambene zadruge „Solidarno“, Zoran Stanišić, rekao je da su ovim projektom zadovoljene potrebe dijela prosvjetnih radnika i zadrugara opštine Danilovgrad koji na slobodnom tržištu nijesu mogli da riješe svoje stambeno pitanje.

On je konstatovao da su svi partneri odgovorili zadatku i rekao da SZ “Solidarno” radi na rješavanju stabenih pitanja prosvjetnih radnika u Kotoru i u Rožajama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније