Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2017. 12:38   >>  12:10 1

POPOVIĆ SAOPŠTIO

LP nije dobila predlog za razrješenje Vukčevića

Liberalna partija (LP) nije dobila predlog Administrativnog odbora za razrješenje člana Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG), Nikole Vukčevića, a pri izjašnjavanju vodiće računa o tome da ne smije biti ugrožena autonomija Javnog servisa.

Administrativni odbor Skupštine utvrdio je prošle srijede da je Vukčević prekršio Zakon o nacionalnom javnom emiteru, i predložio Skupštini da ga razriješi sa te funkcije.

Predsjednik LP, Andrija Popović, je agenciji Mina rekao da LP još nije dobila taj predlog Administrativnog odbora

"Kad dobijemo argumentovan predlog Odbora za razrješenje Vukčevića, LP će se izjasniti na plenarnoj sjednici o tome, vodeći naročito računa o tome da se ne smije ugroziti autonomija Javnog servisa, ali ni minimalan sastav potreban za rad tog važnog tijela", saopštio je Popović.

On je podsjetio da je član Savjeta RTCG Ivan Mitrović već podnio ostavku.

Na pitanje da li su razgovarali na organima partije o razrješenju Vukčevića, Popović je odgovorio da to nije krupno državno pitanje da bi se o tome razgovaralo na organima partije.

LP je, kako je kazao Popović, tek u konstituisanju poslije izborne konferencije koja je završena prije 15 dana.

"Uskoro će biti održana sjednica Glavnog odbora i svih ostalih organa partija", najavio je on.

Na pitanje da li ima informaciju hoće li to pitanje sjutra biti na dnevnom redu sjednice parlamenta, Popović je saopštio da još nemaju saznanja o tome.

"Kolegijum predsjednika će danas ili sjutra donijeti stav o tome da li će to biti na dnevnom redu ove sjednice parlamenta", rekao je Popović.

Poslanik FORCE Genci Nimanbegu saopštio je ranije da će glasati protiv smjene Vukčevića, jer smatra da nije bio u konfliktu interesa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније