Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

21. 11. 2017. 11:48 >> 11:20

NIKOLIĆ I ZISI

Sporazum sa univerzitetom iz Valone

Vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i rektor Univerziteta "Ismail Qemali" iz Valone u Albaniji, Roland Zisi, potpisali su sporazum o saradnji, polazeći od zajedničkog interesa o potrebi razvoja obrazovnog i naučnoistraživačkog rada, kao i širenja saradnje između dvije ustanove.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica, kao i prorektor Enkelejd Mehilli i profesori Kristofor Lapa i Aranit Gjipali sa Univerziteta "Ismail Qemali".

Sporazum podrazumijeva, u zavisnosti od dostupnih fondova i interesa potpisnika, razmjenu istraživača, nastavnog i administrativnog kadra, razmjenu studenata na svim nivoima studija i zajedničke istraživačke aktivnosti.

"Predviđeno je i učešće na seminarima i drugim akademskim susretima, posebni kratkoročni akademski programi, profesionalni razvojni programi, kao i druge oblasti u kojima je konkretna saradnja od zajedničkog interesa uspostavljena ili će biti razvijana", saopšteno je sa UCG.

Na oba univerziteta, kako je precizirano, biće određen službenik koji će razvijati i koordinirati specifičnim aktivnostima ili programima. Sporazum je oročen na pet godina sa mogućnošću produženja.

"Saradnja između Univerziteta Crne Gore i Univerziteta „Ismail Qemali“ uspostavljena je prije pet godina kroz dva projekta iz oblasti pomorstva iz programa Tempus i Herd Maritime. Univerzitet „Ismail Qemali“ najveća je državna visokoobrazovna ustanova na jugu Albanije", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније