Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

21. 11. 2017. 10:35 >> 10:10

NOVA AKCIJA

Zaposleni Specijalne bolnice dali krv

U jedinici za transfuziju Opšte bolnice u Kotoru održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota - Kotor.

"Na poziv Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Kotor odazvali smo se pozivu i dobrovoljno dali krv. Naš posao uključuje svakodnevni rad sa pacijentima sa mentalnim bolestima a u okviru svog posla često organizujemo akcije koje imaju za cilj poboljšanje uslova života i liječenja pacijenata. Akcija davanja krvi je jedna u nizu takvih akcija i zadovoljstvo nam je što smo u prilici da i na ovakav način pomognemo onima koji su u potrebi", saopštio je glavi tehničar bolnice Dobrota Emil Šabotić.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi OO Crvenog krsta Kotor dr Boris Maslovski apelovao je na ostale kolektive u kotorskoj opštini, preduzeća i udruženja da se jave klubu i ukoliko su u mogućnosti odazovu pozivu za dobrovoljno davanje krvi.

"Procenat dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori je 2,9 odsto i da bi bile podmirene potrebe stanovništva za krvlju potrebno je da stopa davalaštva iznosi 4 odsto. Krv je nezamjenjiva tečnost i statistika pokazuje da će jednoj od četiri osobe tokom života biti potrebna krv, a svaki davalac krvi tokom života stiče doživotne prijatelje koji su budući potencijalni davaoci krvi upravo njemu. Davanje krvi je human gest, nije štetno po zdravlje i ne izaziva zavisnost a tog dana ćete se vratiti kući sa neprocijenjivim osjećajem da ste nekome pomogli i spasili život", istakao je dr Maslovski.

Akcija je sprovedena uz podršku zaposlenih jedinice za transfuziju Opšte bolnice Kotor na čelu sa transfuziologom dr Filipović i sekretarom OO Crvenog Krsta Kotor gdinom Marovićem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније