Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

21. 11. 2017. 08:09 >> 07:58
2

UCG

Nikolić jedini kandidat za rektora

Na konkurs za izbor rektora Univerziteta Crne Gore juče je zvanično, poštom, stigla prijava vršioca dužnosti rektora Danila Nikolića.

Kako saznaje Pobjeda, Nikolić je jedini kandidat za ovu funkciju, a danas bi trebalo petočlana komisija za izbor rektora da održi sastanak na kojem će utvrditi konačnu listu kandidata koju će Senatu uputiti na mišljenje.

Senatori će se o kandidatu, kako saznajemo, izjasniti već na sjednici u petak na kojoj će to biti i jedina tačka dnevnog reda.

Konačnu odluku o izboru rektora nakon toga donosi Upravni odbor UCG. Generalna sekretarka UCG Jelena Pajković nije potvrdila informaciju da se Nikolić zvanično juče prijavio na konkurs.

Nije ni juče odgovarala na pozive i poruke. Konkurs za izbor rektora Univerziteta Crne Gore, prema nezvaničnim saznanjima, zatvoren je juče, jer ova ustanova ne radi vikendom.

"Svoje iskustvo u rukovođenju koje je godinama sticao na Pomorskom fakultetu UCG u Kotoru bili su nam preporuka da ga imenujemo za vršioca dužnosti rektora. U minulom periodu je pokazao da se na njega mora najozbiljnije računati", saopštio je Bjelica.

On je istakao i da je Nikolić uspostavio izvanrednu saradnju sa Studentskim parlamentom UCG.

Upravni odbor UCG raspisao je taj konkurs prije mjesec nakon što je sa te funkcije smijenio Radmilu Vojvodić koja se mjesecima sukobljavala sa Vladom zbog statusa Visoke medicinske škole koja je akreditovana u Podgorici, što Vlada nije odobravala.

Vojvodić je tada odbila da realizuje odluku izvšne vlasti i raspiše konkurs za upis brucoša na Visoku medicinsku školu u Beranama, a podršku je dobila od Senata i Upravnog odbora.

Tu podršku je, međutim, ubrzo izgubila od UO, jer je čelnik tog tijela Duško Bjelica promijenio mišljenje, te je uz pomoć predstavnika Vlade u UO sprovedena odluka izvršne vlasti.

Vojvodić je tužila UCG zbog, kako tvrdi, nezakonite smjene.

Ona je prva smijenjena rektorka u istoriji Univerziteta Crne Gore. Njen drugi mandat trebalo je da traje do 2020.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније