Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

20. 11. 2017. 18:52   >>  18:21

ZAKONSKA RJEŠENJA

Pribilović: Olakšaćemo funkcionisanje opština

Predložena zakonska rješenja iz Predloga zakona o lokalnoj samoupravi olakšaće funkcionisanje opština i normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou, ocijenila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

Ona je danas posjetila Opštinu Pljevlja i sastala se sa predsjednikom te Opštine Mirkom Đačićem i njegovim saradnicima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave (MJU), Pribilović i Đačić su razgovarali o temama koje se tiču funkcionisanja Opštine Pljevlja, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave i modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim Ministarstvom.

Pribilović je istakla da će MJU podržati dalji razvoj i istakla važnu ulogu jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme na lokalnom nivou, kao i uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave, koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri.

"U tom dijelu, opštinska uprava Pljevalja je uradila mnogo u prethodnom periodu, ali mnogo toga je ispred nas, jer ovo će sada biti zajednički posao Pljevalja i Ministarstva", naglasila je Pribilović.

Ona, kako je rekla, vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz Predloga zakona o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština i normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou.

"Vjerujemo da smo pripremili zakonsko rješenje koje će sa jedne strane olakšati rad unutar samih lokalnih samouprava, a sa druge strane stimulisati rast i razvoj", kazala je Pribilović.

Kako je saopšteno, Đačić je upoznao Pribilović sa aktuelnim razvojnim projektima, budućim planovima koji su u funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja i istakao posebne probleme koje ima Opština Pljevlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније