Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2017. 14:21 >> 19:16
2

UEHARA SAOPŠTILA

Napredak CG u borbi protiv terorizma

Crna Gora kao NATO članica ima veću odgovornost u borbi protiv terorizma i nasilnog ektremizma, ali, ujedno, uživa i veću podršku Sjedinjenih Američkih Država u tim naporima, kazala je ambasadorka SAD u Podgorici, Margaret En Uehara.

Ona je to saopštila na konferenciji o primjeni crnogorskog krivičnog zakonodavstva u borbi protiv terorizma i nasilnog ektremizma koja se održava u Budvi.

Cilj konferencije je da razmotri važnosti izmjena Krivičnog zakonika u oblasti terorizma, nasilnog ektremizma i učešća crnogorskih državljana na stranim ratištima.

Uehara je kazala da, gotovo svakodnevno, događaji podsjećaju da borba protiv terorizma mora da se nastavi odlučno i čvrsto.

"Prilagođavanjem krivičnog zakonodavstva, Crna Gora je već napravila čvrst zakonodavni okvir za gonjenje pojedinaca koji su uključeni u borbe na stranim ratištima. Naredni korak je da se koriste tradicionalne alatke krivičnog pravosuđa, kao što je oduzimanje imovine i prikrivene operacije kako bi se teroristi zaustavili prije nego što udare", navela je američka ambasadorka, prenosi TVCG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније