Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 11. 2017. 13:51 >> 13:25
3

ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA

Psa obučavali za borbu

U Crnoj Gori zlostavljanje životinja postalo je svakodnevica i to, upravo zbog neadekvatne reakcije nadležnih organa, kazali su iz podgoričke NVO Prijatelji životinja. Nakon još jednog slučaja zlostavljanja koji se danas pojavio na društvenim mrežama oni pozivaju nadležne da počinioce pronađu i procesuiraju.

Na društvenim mrežama danas se pojavio snimak, na kome se vide dva mladića, koji svog psa puštaju da napada zavezano mladunče divlje svinje.

NVO Prijatelji životinja, obzirom da se radi o kršenju Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja, poziva policiju i pravosuđe da pronađu počinioce i da ih, u skladu sa zakonskim propisima, procesuiraju.

"S obzirom da se na snomku vide pomenuta lica, nadležnim organima neće biti problem da ih pronađu", navode Prijatelji životinja.

Oni ističu da je u Crnoj Gori zlostavljanje životinja postalo svakodnevica i to, ocjenjuju, upravo zbog neadekvatne reakcije nadležnih organa.

"Pretpostavka je da su lica sa snimka psa obučavala za borbe pasa, koje se ilegalno održavaju u našoj zemlji i koje predstavljaju krivičnio djelo, za koje je predviđena zatvorska kazna", navodi se u saopštenju.

Prijatelji životinja se nadaju da ovaj slučaj neće proći nekažnjeno i da će, kako navode, poslužiti kao primjer svima koji zlostavljaju životinje, da to nikako ne smiju raditi.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније