Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nataša Mitrović, TVCG [ Objavio: F.R. ]

18. 11. 2017. 20:07 >> 20:15
2

LP I SD JOŠ "VAGAJU"

Nimanbegu protiv razrješenja Vukčevića

Poslanik FORCE Genci Nimanbegu glasaće protiv smjene člana Savjeta RTCG Nikole Vukčevića, jer smatra da nije bio u konfliktu interesa. Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović o tome kako će glasati odlučiće nakon što čuje argumente Administrativnog odbora, ali, kako je kazao, vodiće računa da se ne ugorozi autonomija Javnog servisa. Sličan stav imaju Socijaldemokrate, dok će se stav Bošnjačke stranke znati za koji dan.

 

Nakon jednoglasne ocjene članova skupštinskog Administrativnog odbora da je član Savjeta RTCG Nikola Vukčević prekršio Zakon o nacionalnom javnom emiteru i prijedloga upućenog Skupštini za njegovo razrješenje, poslanici će se izjasniti na nekom od narednih plenarnih zasijedanja.

Možda već 23.novembra, za kada je zakazana naredna sjednica. Da se razrjiješi, na sjednici Administrativnog odbora glasala je Demokratska partija socijalista i Hrvatska građanska inicijativa. Genci nimanbegu iz FORCE sjednici je prisustvovao da bi, kako je kazao u telefonskom razgovoru za TVCG, saslušao šta Vukčević ima da saopšti.

A Vukčević je saopštio da nije u sukobu interesa, da bi trebalo sačekati presudu Upravnog suda, kojem je tužio Agenciju za sprječavanje korupcije.

"Po mom mišljenju do konflikta interesa nije došlo. smatram da je trebalo sačekati odluku upravnog suda, te za razrješenje Vukčevića neću glasati", istakao je Nimanbegu.

A odluku kako će glasati poslanici Liberalne partije i Socijaldemokrata donijeće nakon što se, kako su istakli za TVCG, upoznaju sa argumentima Administrativnog odbora zašto bi Vukčevića trebalo razriješiti.

"Kada dobijemo argumentovan prijedlog administrativnog odbora za razrješenje vukčevića iz savjeta rtcg, lp će se na planarnoj sjednici o njemu izjasniti vodeći računa da se nikako ne smije ugroziti autonomija javnog servisa i sastav potreban za rad tog važnog tijela", poručili su iz LP.

Socijaldemokrate su naglasile da su apsolutno za autonomiju Javnog servisa.

"Ali, s druge strane, smo i za striktno poštovanje zakona, koji mora biti jednak za sve, pa i za gospodina Vukčevića. U svakom slučaju, konačnu odluku ćemo donijeti kada se upoznamo sa argumentima koji su administrativni odbor opredijelili da jednoglasno donese odluku kojom predlažu njegovo razrješenje", naglasili su oni.

ASK ranije je donijela odluku da je Vukčević u konfliktu interesa jer je primio rediteljski honorar od nezavisne produkcije za snimanje filma, koji nije povezan sa TVCG ili televizijskim programom uopšte. Takođe su donijeli odluku da je u konfliktu intreresa jer nije prijavljivao imovinski karton od imenovanja na mjestu člana Savjeta.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније