Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 02. 2013. 22:30   >>  22:28 1

NATO INTEGRACIJE

Pejanović-Đurišić:Jačanje javne diplomatije

Ministar odbrane Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas u Vili „Gorica’’ sa stalnim predstavnicima pri NATO savezu u Briselu, ambasadorima Slovenije Andrej Benedejčičem, Luksemburga Jean-Jacques Welfringom, Hrvatske Borisom Grigićem i Slovačke Františekom Kašickim.

„Vlada je odlučna da u narednom periodu uloži dodatne napore na polju javne diplomatije, kako bi se povećala podrška javnosti za ulazak Crne Gore u NATO“, poručila je ministar odbrane Pejanović Đurišić sa ambasadorima država članica Alijanse.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ona je upoznala ambasadore sa dosadašnjim rezultatima ostvarenim u procesu reformi sistema odbrane u Crnoj Gori, planovima i aktivnostima u narednom periodu sa ciljem što bržeg prijema u punopravno članstvo u NATO.

 

„Cijeneći značaj regionalne saradnje, Pejanović Đurišić je ponovila posvećenost Crne Gore daljem razvoju kako regionalne, tako i dobrosusjedske saradnje, po čemu je Crna Gora i prepoznata kod partnera“. kaže se u saopštenju.

Pejanović Đurišić je poručila da će Crna nastaviti da u potpunosti sarađuje sa svim zemljama koje dijele njena strateška opredijeljenja i vrijednosti, i očekuje punu podršku partnera u daljem procesu reformi,

„Ambasadori su pohvalili vidan napredak koji je Crna Gora ostvarila na putu evroatlantskih integracija, i kazali da može računati na punu podršku vlada njihovih država u procesu reformi u težnji da postane punopravna članica NATO“, kaže se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić, pomoćnik ministra odbrane dr Ivan Mašulović, savjetnik ministra potpukovnik Rajko Pešić i šef Odsjeka za međunarodnu saradnju major Saša Jovanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније