Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

17. 11. 2017. 11:15   >>  10:44

ČESTITKA NIKOLIĆA

Studenti da stasaju u zadovoljne ljude

Vršilac dužnosti rektora Univerziteta Crne Gore, Danilo Nikolić, čestitao je danas Međunarodni dan studenata, sa željom da studenti privatno i profesionalno stasaju u prosvećene i zadovoljne ljude.

"Želim vam da budete kreativni, slobodoumni, da kritički promišljate svijet i da, kao pregaoci, mijenjate društvo u kojem živite, doprinoseći demokratskom rastu i razvoju Crne Gore", navodi se u čestitki Nikolića.

On navodi da nas Međunarodni dan studenata već 76 godina podsjeća na žrtvu praških studenata, ali i na slobodarsku iskru koju ni nacistički mrak, ni mnoga druga zlodjela u toku druge polovine 20. vijeka nijesu mogli ugasiti.

"Na tim čvrstim temeljima, Univerzitet Crne Gore, kao najstarija visokoškolska ustanova u državi, stoji rame uz rame sa mnoštvom evropskih i svjetskih univerziteta, slaveći kao svoje strateške ciljeve multikulturalizam, različitost i saradnju među studentima iz svih krajeva svijeta", saopštio je Nikolić.

Navodi da Univerzitet Crne Gore intenzivno radi na podizanju kvaliteta studija i stvaranju pretpostavki da studenti dio školovanja provedu na razmjeni, a svršeni visokoškolci, koji to žele, nesmetano nastave školovanje u zemlji i inostranstvu.

"Studiranje nije samo učenje, polaganje ispita i priprema za buduću profesionalnu karijeru. Riječju – studiranje je generalna proba za život, koja podrazumijeva i druženje, učešće u sportskim i kulturnim aktivnostima, zauzimanje stavova i razmjena ideja o važnim pitanjima, društveno angažovanje, rad za dobro zajednice i rad na sebi", rekao je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније