Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

15. 11. 2017. 19:42 >> 19:10

JPU "ZAGORKA IVANOVIĆ"

Prijestonica pomaže sanaciju štete u vrtiću

Prijestonica Cetinje izdvojiće sredstva za sanaciju poda i zidova Javne predškolske ustanove "Zagorka Ivanović", a krov koji je oštećen usljed vremenskih nepogoda biće saniran u narednih sedam dana, najavio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

"U toku su radovi na prvoj fazi sanacije krovnog pokrivača za koju je Ministarstvo prosvjete izdvojilo 30 hiljada eura, a ostale dvije faze realizovaće se tokom ljetnjeg perioda", kazao je Bogdanović tokom današnje posjete vrtiću "Zagorka Ivanović".

On je, kako je saopšteno iz Prijestonice, naglasio da će se time riješiti problem krovnog pokrivača koji je prisutan još od otvaranja vritića i da je ukupna vrijednost projekta 90 hiljada eura.

Bogdanović je kazao da ga posebno raduje što je prije četiri godine kompletno rekonstruisan centralni vrtić za čem su sredstva od 88 hiljada eura obezbijeđena od strane Vlade Japana i da u tom objektu nema ovakvih i sličnih problema.

Gradonačelnik Prijestonice je podsjetio da je Godišnjim razvojnim planom za narednu godinu predviđena rekonstrukcija dijela Jabučke ulice kod gornjeg objekta vrtića, te izgradnja parking mjesta, čime, kako je istakao, vode računa o bezbjednosti mališana.

"Nastavićemo, kao i do sada, sa aktivnom podrškom radu Vrtića, čime ćemo u još većoj mjeri poboljšati uslove u kojima borave naši najmlađi sugrađani. Jer ulaganje u najmlađe je ulaganje u našu budućnost i to ulaganje predstavlja najisplativiju investiciju", zaključio je Bogdanović.

Direktorica JPU "Zagorka Ivanović", Senka Vuksanović zahvalila je gradonačelniku na pomoći i istakla kako je saranja između te ustanove i Prijestonice Cetinje na izuzetno visokom nivou.

"Ona je kazala da je jedan dio djece smješten u drugi dio objekta i zahvalila se roditeljima na razumijevanju. Direktorica JPU „Zagorka Ivanović“, naglasila je da je objekat izgrađen prije 40 godina i da problem od ranije stvara ravan krov koji će sada konačno biti saniran", saopšteno je iz Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније