Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 11. 2017. 15:49 >> 15:19

NUHODŽIĆ - MEKLUNI

Jače odgovoriti na nasilje u porodici

U cilju što uspješnije borbe protiv nasilja u porodici potreban je jači odgovor svih društvenih subjekata, u prvom redu intenzivnija međuresorska saradnja nadležnih institucija, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i stalne koordinatorke UN Sistema i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori, Fione Mekluni.

"Pohvalivši kvalitet dosadašnje saradnje, sagovornici su se složili da je uspostavljanje multidisciplinarog pristupa i jače uvezivanje subjekata sistema, poput centara za socijalni rad, policije, tužilaštava i sudova, ali i uključivanje šire javnosti i civilnog sektora, neophodan korak ka temeljnom rješavanju ovog društvenog problema", saopšteno je iz Nuhodžićevog kabineta.

Stoga bi, kako je poručeno sa sastanka, jedna od prvih aktivnosti trebalo da bude revidiranje postojećeg Protokola, kojim bi, u skladu sa aktuelnim izazovima i normativnim okvirom, trebalo na najefikasniji način definisati modalitete saradnje i procedure pristupanja, prevencije i zaštite od nasilja u porodici.

"Nuhodžić i Mekluni osvrnuli su se i na saradnju u oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima i konstatovali da je uprkos brojnim preventivnim i represivnim aktivnostima na tom polju, potrebno dodatno jačati svijest vozača o neophodnosti poštovanja saobraćajnih propisa i savjesnom učešću u saobraćaju u cilju čuvanja i poštovanja kako sopstvenog, tako i tuđeg života", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније