Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

15. 11. 2017. 13:36 >> 13:02
1

MONTENEGROERLAJNS

Prevezli više od pola miliona putnika

Montenegroerlajns (MA) je za prvih deset mjeseci ove godine u redovnom, čarter i kod-šer saobraćaju prevezao 507,04 hiljade putnika, od čega blizu 300 hiljada u periodu od juna do kraja septembra.

"Pored redovnih destinacija, na kojima kompanija leti, realizovane su i serije čarter letova za jug Italije, Slovačku, Izrael, Finsku, manje serije čartera prema Francuskoj i Austriji, kao i niz pojedinačnih čarter letova prema drugim destinacijama", navodi se u saopštenju.

Iz MA su kazali da je ostvaren ukupan nalet flote od 9,42 hiljade blok sati, odnosno 6,15 hiljada letova.

"Pored redovnih komercijalnih i operativnih aktivnosti MA, u fokusu upravljačkih i rukovodećih struktura kompanije su analize i proračuni koji će za ishod imati ili model finansijskog i operativnog restrukturiranja u cilju dugoročne stabilizacije poslovanja, ili za sada manje izvjesno, ali ipak uzeto u obzir, proglašenje insolventnosti sa svim negativnim posljedicama koje to podrazumijeva", saopštili su predstavnici kompanije.

Oni su objasnili da je na tom poslu angažovana jedna od četiri najveće revizorske kuće, a detaljan izvještaj će u najkraćem roku biti podnijet osnivaču na razmatranje.

"Menadžment kompanije sa pažnjom dobrog domaćina, u cilju pronalaženja najefektivnijeg rješenja u finansijskom i operativnom smislu po pitanju flote, priprema i analizira detaljnu prihodovnu i troškovnu strukturu po više scenarija, kroz biznis plan na pet i više godina", navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su kazali da takav pristup podrazumijeva princip nabavke aviona kroz operativni lizing, pri čemu je moguće sklopiti izuzetno povoljne finansijske aranžmane koji su višestruko jeftiniji i manji u odnosu na iznose koji se pominju u medijima i koji se odnose na kupovinu aviona.

"Nakon stručnih analiza po pitanju flote, koje će kroz biznis plan biti uključene u finalni izvještaj koji je u pripremi za razmatranje, odluku o tome da li će se nabavljati avioni, kojeg tipa i po kom aranžmanu, u konačnom će donijeti osnivač, s obzirom na to da se radi o jednoj od ključnih odluka za budućnost kompanije", zaključuje se u saopštenju.

Vijesti su u utorak prenijele da bi MA, ukoliko Vlada prihvati plan restrukturiranja i razvoja koji je pripremilo novo rukovodstvo kompanije, mogla postati prva aviokompanija u Evropi koja će koristiti najnovije ostvarenje američkog proizvođača aviona Boeing, model B-737 MAX 7.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније