Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

13. 11. 2017. 14:52 >> 14:21
1

VUJANOVIĆ ISTAKAO

Razvoj Prijestonice veoma vidljiv

Prijestonica je za ovu deceniju postigla izvanredan uspjeh i njen razvoj je veoma vidljiv i vjerujem od svih poštovan, kazao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

boxPluginImg

Vujanović je danas prisustvovao svečanoj sjednici Prijestonice Cetinje povodom Dana oslobođenja.

"Hoću da iskoristim priliku, budući je ovo moj deseti dolazak na proslavu Dana Prijestonice da posvjedočim da je Prijestonica za ovu deceniju postigla izvanredan uspjeh i da je razvoj Prijestonice veoma vidljiv i vjerujem od svih poštovan. Prijestonica je prije svega dostupnija iz pravca Podgorice i sa primorja jednim vrlo kvalitetnim magistralnim pravcem koji je Prijestonicu učinio krajnje dostupnom i mogućnost uživanja u vrijednostima Prijestonice vrlo realnom. Sam pristup Prijestonici i sa bezbjednosnog smisla i kroz kvalitet saobraćajnice je mnogo bolji, a ukupna infrastruktura Prijestonice značajno podignuta i postala primjerom kvaliteta razvoja unutrašnje strukutre", kazao je Vujanović.

Predsjednik je ocijenio da je kvalitet života građana Prijestonice bolji nego prije na početku dekade.

"Sve ono što su komunalne vrijednosti i službe mislim da je za ovo deceniju dostiglo najveći nivo i da je obezbijedilo da se kvalitet života građana Prijestonice ima zaista neuporedivo bolji nego na početku ove dekade. Takođe je Prijestonica učinila sve da se njen istorijsko-kulturološki i prijestonički karakter maksimalno valorizuje. Svi smo ponosni na Cetinje kao vertikalu crnogorske istorije, a sve ono što su vrijednosti te vertikale u kulturološkom smislu dobila je mogućnost vrlo kvalitetne prezentacije. Ja se posebno radujem da se omogućio okvir za obezbjeđenje što više novih radnih mjesta. Kroz radna mjesta koja su se dobila i kvalitetnije plate i, naravno, kroz servis penzija i socijalnog davanja, kvalitetni servis te dvije vrste davanja", kazao je Vujanović.

On je istakao i projekte za narednbu godinu.

"Takođe me veoma raduje, a evo svjedočim i kao predsjednik Senata, da se za narednu godinu napravio veoma dobar odabir projekata čija je vrijednost u onome što će iz Budžeta ići preko 6 miliona, a uz ostala davanja očigledno preko 10 miliona davanja za potrebe Prijestonice", navoe je predsjednik države.

Kazao je da treba biti ponosan na sve uspjehe Prijestonice.

"Ja sam ubijeđen da je lokalna administracija Prijestonice radila jedan uspješan posao svih ovih godina. Radila za dobro svih građana Cetinja i za dobro građana Crne Gore. Moramo svi da budemo ponosni na ove uspjehe Prijestonice. Ja u tom smislu čestitam gradonačelniku i njegovoj administraciji, iskazujući visoko poštovanje za ono što su oni radili i uradili", rekoa je Vujanović.

On je poželio da se realizuju projekti koje je gradonačelnik Prijestonice predstavio danas.

"Sada je dobio kroz mogućnost programa razvoja Prijestonice koji će finansirati Vlada jedno dodatno i vrlo kontrolisano davanje i zato sam ubijeđen da će tokom naredne godine svi građani Prijestonice svjedočiti nove velike uspjehe i vrijednosti razvoja ukupne Prijestonice, a siguran sam i stvaranje novih uslova za nova radna mjesta", zaključio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније