Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 11. 2017. 14:26 >> 13:55
16

OSAM EPIZODA

Serijal o istoriji CG prikazivaće u školama

Učenici u crnogorskim školama imaće priliku da se, kroz video formu, upoznaju sa istorijom Crne Gore.

 

Predsjednici fondacija "Sveti Petar Cetinjski", Živko Andrijašević, i "Petrović Njegoš", princ Nikola Petrović, uručili su danas ministru prosvjete Damiru Šehoviću serijal o crnogorskoj istoriji 18. i 19. vijeka.

Serijal se, kako je saopšteno, sastoji od osam epizoda, a scenario je radio Andrijašević. Ministarstvo će serijal dati crnogorskim školama, kako bi se učenici na interesantan način upoznali sa istorijom.

Sastanku su prisustovali predstavnici dvije fondacije, direktor fondacije "Sveti Petar Cetinjski" Mijo Aleksić, kao i glavna producentkinja TVCG Aleksandra Vojvodić.

Tokom sastanka Šehović je ocijenio da su ovakvi i slični projekti način da se učenici kroz video formu, koja je bliska mladima, upoznaju sa istorijom, gradeći sopstveni identitet na znanju o državnom identitetu. 

"Ovaj poklon pomoći će im da zaokruže znanje o novovjekovnoj crnogorskoj istoriji, jer će biti distribuiran školama i moći će se koristiti u osnovnoj, dopunskoj i dodatnoj nastavi, i  to na način na koji nastavni kadar koji se bavi istorijom bude cijenio prikladnim i korisnim", rekao je Šehović.

Serijal je proizvod saradnje fondacija "Sveti Petar Cetinjski" i "Petrović Njegoš" i Televizije Crne Gore, a njegovo korišćenje u školama odobreno je strane Zavoda za školstvo.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније