Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

12. 11. 2017. 08:32 >> 08:12
6

SKUPŠTINA CG

Bojkot smanjio promet u restoranu

U restoranu u Skupštini Crne Gore ovih dana ne traži se stolica više. U razgovoru sa Dragom Jovićevićem, šefom ugostiteljstva iz Uprave za imovinu pod čijom nadležnošću je ovaj ugostiteljski objekat i šefom restorana Vojom Bojovićem, saznajemo da im je posjeta, od kada poslanici opozicionih partija bojkotuju parlament, drastično opala.

Ni cijene nijesu tako povoljne kao do prije šest godina. Najbolja posjeta je kada su skupštinska zasijedanja. Tada se spremi tri do pet jela.

Poslanici preferiraju kuvano, a kada se na meniju nađe raštan, traži se tanjir više. Navodeći da šef restorana sa šeficom kuhinje svakodnevno sastavlja dnevni meni, Drago Jovićević naglašava da se trude da na njemu bude što više zastupljena domaća kuhinja i kuvana jela - raštan, pasulj, kaštradina s kupusom, paprikaš, gulaš, škembići, razne pite, musake, punjene paprike, japraci, sarme – zavisno od sezone.

"Kada spremimo raštan sa suvim mesom, na slanini, pršuti i kobasici, ne ostane praktično ništa", istakao je za Pobjedu šef restorana Vojo Bojović.

Šef restorana kaže da se u restoranu može dobro ručati za šest eura. Kako navodi, goveđa supa košta 80 centi, čorbe su od 1,10 eura teleća do euro i po, koliko treba izdvojiti za riblju. Cijena glavnog jela je četiri do pet eura, salate euro, a hljeba 30 centi.

"Supa, glavno jelo, salata i hljeb koštaju, u prosjeku, šest eura", navodi Vojo Bojović.

Posla u skupštinskom restoranu najviše ima kada su zasijedanja. Zbog bojkota opozicije, navodi šef ugostiteljstva Dragan Jovićević, posao je dosta opao. "I opozicioni poslanici koji dolaze u Skupštinu (DF), ne silaze u restoran. Nije nam poznato iz kog razloga. Poslanicima DF-a nosimo piće u klub, ali ne silaze na konzumiranje hrane", kazao je Jovićević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније