Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 11. 2017. 07:55 >> 07:25
4

PEŠIĆ PORUČIO

Nijesam očekivao ovakav revanšizam

Profesor Vladimir Pešić reagovao je što je kao predstavnik Univerziteta Crne Gore isključen iz radne grupe Ministarstva prosvjete koja je zadužena za izradu zakona o akademskom integritetu, ocjenjujući da je to učinjeno zato što ga je za to mjesto predložila smijenjena rektorka Radmila Vojvodić koju on podržava.

Radna grupa koja je zadužena za izradu zakona o akademskom integritetu, kako je prekjuče pisala Pobjeda, održaće sastanak nakon 20. novembra, a umjesto Pešića predstavnik UCG u ovom tijelu je Sanja Peković.

"Indikativno je da je radna grupa trebalo da počne da radi još prije više od mjesec kako je bilo najavljeno. Očigledno se nešto čekalo. Sad je postalo jasno i šta", kazao je Pešić za Pobjedu. Senat je ove sedmice smijenio Pešića iz članstva u UO, a on je ranije podnio ostavku i na mjesto predsjednika Naučnog odbora UCG.

Tvrdi da ga niko nije obavijestio da neće biti član radne grupe za koju ga je ranije kandidovala smijenjena rektorka Vojvodić.

Ako je, dodaje on, ovakav način funkcionisanja postala praksa koja će se ustaliti, ne samo na Univerziteta, već i u drugim ustanovama, "onda to ne vodi ničemu dobrome".

"Ovih dana je dosta iznenađenja koja su meni adresirana. Nijesam očekivao da ta forma revanšizma odjednom postoji u tom Ministarstvu. Dobili su prijedlog od bivše rektorke i pretpostavljam da je to trebalo da se usvoji", smatra on.

Nejasno mu je, kaže, po kojim pravnim stedstvima je donešena nova odluka. Pešić dodaje da je očigledno da ga povezuju sa time što je u javnosti podržavao smijenjenu rektorku Vojvodić.

"Mogli smo da uradimo dobre stvari. Pripremali smo i pravilnik koji će da uredi oblast plagijarizma. Bez obzira na priču oko rektora. Ali, ne mogu da se odvoje od toga, što mi je jako žao.U pitanju je lični animozitet ili nešto prema meni… Želim im puno sreće, ali je to ružan odnos prema ljudima koji su u tom Rektoratu radili dobre stvari. Ali, dobro. Što je, tu je", kazao je Pešić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније