Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 11. 2017. 09:12 >> 08:39

PROBLEMI SAKIBA MEKIĆA

Zbog svađe sa šefom ostao bez plate

Doskorašnji radnik na održavanju vodovoda na Kortitskoj visoravni u Bijelom Polju, Sakib Mekić obratio se ovih dana dopisništvu Radija Crne Gore, kako bi javnosti predstavio problem koji je prije nekoliko godina nastao između njega i Mjesne zajednice. Mekić kaže da se odnos između njega i predsjednika Mjesne zajednice, Bajra Adrovića, poremetio 2012. godine od kada nije uredno dobijao nadoknadu za svoj rad.

Ugovore o poslu na održavanju vodovoda Mekić je potpisao sa Opštinom Bijelo Polje i Mjesnom zajednicom nakon čega je, kako kaže, predanim radom često i noću, kada je zatvarao glavni bazen, objezbjeđivao uredno vodosnabdijevanje sela. Tako je radio pet godina, a za to vrijeme Adrović mu je davao novac za obavljene poslove kada mu je bilo najlakše, a ne svakog mjeseca kako mu je pripadalo.

Adrović mu je govorio: "Samo ti pamti, a ja ću bilježiti koliko ti novca dajem", tvrdi Mekić.

"Posljednji put mi je ponudio 150 eura koje sam odbio uz obrazloženje da želim da znam koliko je novca stiglo na račun te koliko je novca podigao. Na taj korak sam se odlučio, jer zajednica nema Nadzorni odbor koji bi kontrolisao novčane tokove. Odgovorio mi je da ukoliko ne uzmem novac na prvoj sjednici Savjeta dobiću otkaz, što se kasnije i dogodilo", ističe Mekić.

Predsjednik Mjesne zajednice, Bajro Adrović, međutim, razloge za otkaz vidi u neprofesionalnom odnosu Mekića prema povjerenim mu poslovima.

"Mekić je pored održavanja vodovoda imao obavezu da prijavljuje nelegalne priključke te da naplaćuje njihovu legalizaciju u iznosu od 300 eura. Dio naplaćenog novca nije uplatio na račun zajednice, obrazlažući to naplatom ličnih dugova od lica koja su namjeravala da legalizuju priključe. To je bio razlog za otkazivanje dotadašnje saradne sa Mekićem", tvrdi Adrović.

Mekić s druge strane demantuje Adrovićeve tvrdnje pa je cio slučaj sigao na sud.

Nadležni sud u Bijelom Polju naložio je Mjesnoj zajednici da Mekiću u roku od 15 dana isplati sumu u iznosu od 2.018 eura, koliko mu se duguje, na ime nadoknade za obavljene poslove. Međutim, ni nakon godinu i po odluka suda nije ispoštovana.

Adrović razloge za to nalazi u blokadi računa ne sporeći odluku suda. Kaže da je Mekiću za raniji rad iplaćeno 1.900 eura te da će ostatak, uz određenu kamatu, biti isplaćen čim se račun odblokira. Napominje da je za osam godina od strane lokalne uprave na račun zajednice uplaćeno nešto manje od osam hiljada eura što je nedovoljno za potrebe zajednice.

U međuvremenu stanje na vodovodu je katastrofalno, tvrdi Mekić dok Adrović smatra da se stanje vodovoda nije promijenilo od Mekićevog odlaska. Ko je od njih u pravu najbolje znaju korisnici vodovoda na tom području.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније