Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Dnevne novine ]

10. 11. 2017. 08:15 >> 07:45

KLINIČKI CENTAR

Na listama čekanja 763 pacijenta

Na listama čekanja za operacije ili neku od dijagnostičkih procedura u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) za novembar nalaze se ukupno 763 pacijenta, što je za 222 pacijenta manje nego u oktobru, kada se na čekanju nalazilo 985 građana.

Najveća novina je da na Klinici za očne bolesti liste čekanja više ne postoje.

Na ostale tri najveće klinike najveće zdravstvene ustanove u zemlji evidentne su kraće liste čekanja. Međutim, i dalje po broju pacijenata koji čekaju na neku vrstu intervencije najviše prednjači Klinika za bolesti srca, iako je u odnosu na oktobar, kada je na njoj bilo 628 pacijenata, sada kraća za 43 pacijenta.

“Na operaciju u Centru za kardiohirurgiju trenutno čeka 97 oboljelih, dva više nego prošli mjesec, dok se na listi Klinike za kardiologiju nalazi ukupno 488 pacijenata, 45 manje nego u oktobru. Na HDO čeka 214 pacijenata, 43 manje nego u oktobru, na implantacije ICD čeka 26 pacijenata, jedan više nego prošli mjesec, a na ugradnju pejsmejkera 18 oboljelih, sedam više nego u oktobru. Na implantacije CRT trenutno čeka 13 bolesnika, jedan manje nego u oktobru, dok na implantacije CRTD čeka devet pacijenata, jedan više nego prošli mjesec”, navodi se u podacima dostupnim na sajtu Kliničkog centra Crne Gore.

Duža je lista čekanja za EF i RF ablacije. Trenutno se na listi čekanja za EF i RF ablacije nalazi 116 pacijenata, sedam više nego u oktobru, dok je lista za 3D ablacije kraća i na njoj se u novembru nalaze 92 pacijenta, tri manje nego prošli mjesec.

Kraća je i lista čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju na kojoj se trenutno nalazi 80 pacijenata, pet manje nego u oktobru.

“Na ambulantni pregled čeka 29 osoba, dvije manje nego u oktobru, na hospitalizaciju čeka 17 pacijenata, isto koliko i prošli mjesec, nema liste čekanja za palijativno zračenje, dok na zračenje dojke čekaju 34 pacijenta, tri više nego u oktobru”, stoji na sajtu KCCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније