Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

05. 11. 2017. 15:53 >> 20:35
38

FEJZIĆ S MIHAILOM

"Hvala CPC zbog odnosa prema krstu"

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić posjetio je mitropolita Crnogoprske pravoslavne crkve Mihaila.

 

To je prvi zvanični susret dvojice poglavara, koji ce kako je rečeno označiti početak dobre saradnje dvije vjerske zajednice.

Reis se zahvalio u ime Islamske zajednice i muslimana u Crnoj Gori Mihailu, na kako je rekao, hrišćanskom odnosu većine prema manjini koju je CPC, kako je naveo, pokazala prilikom odluke Glavnog grada da se na Sahat kulu vrati krst.

Njih dvojica su ocijenili da je bratski odnos između pripadnika svih vjeroispovjesti zalog za mir i napredak, ali da treba poboljšati odnose između dvije vjerske zajednice.

Podsticanje mira i ljubavi među svim crnogorskim građanima bez obzira na vjersku pripadnost to je obaveza svih, zaključili su mitropolit CPC i reis.

Nevenka Jovović, TVCG

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније