Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

03. 11. 2017. 19:27 >> 18:55

ASK SAOPŠTIO

Svi obveznici podnijeli izvještaje

Svi obveznici Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja su ispunili obaveze kada je u pitanju sedmodnevno izvještavanje u vezi sa analitičkim karticama i izdatim putnim nalozima, saopšteno je iz Agencije za sprječevanje korupcije (ASK).

ASK nadzire primjenu odredbi tog Zakona koje se odnose na ograničenje upotrebe državnih sredstava, transparentnost socijalnih davanja i budžetskih rashoda, korišćenje službenih automobila i ograničenje zapošljavanja, odnosno zabranu angažovanja zaposlenih lica u izbornoj kampanji.

"Izborna kampanja obuhvata period od raspisivanja do održavanja izbora, odnosno u slučaju izbora za odbornike za skupštine opština Mojkovac i Petnjica i Skupštinu Prijestonice Cetinje u periodu 26. septembar- 26. novembar i Skupštine opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada u periodu 7. septembar – 26. novembar", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Agencija na linkovima kontinuirano objavljuje sve informacije koje se odnose na sprovođenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

"U periodu od 6.septembra do 25.oktobra 2017. godine dostavljeno je ukupno 87 ugovora/rješenja o zapošljavanju zaključenih sa 86 lica, od toga 81 na određeno vrijeme, pet na neodređeno vrijeme i jedno na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima", kaže se u saopštenju.

Od ukupnog broja, 43 ugovora se odnosi na produženje već postojećih ugovora na određeno vrijeme koji su zaključeni prije početka izborne kampanje. "Agencija je izvršila kontrolu svih dostavljenih zapošljavanja i kompletne dokumentacje, i utvrdila da su sprovedena u skladu sa odredbama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja".

Navodi se da je devet političkih subjekata otvorilo posebni žiro račun i odredilo odgovorno lice za namjensko trošenje sredstava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније