Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

03. 11. 2017. 08:09 >> 07:36
1

MATRINOVIĆ NAJAVIO ŽALBU

Upravni sud nenadležan u slučaju Vojvodić

Upravni sud oglasio se stvarno nenadležnim za postupak po tužbi bivše rektorke Univerziteta Crne Gore Radmile Vojvodić koja je tužila Univerzitet tražeći poništenje odluke Upavnog odbora kojom je razriješena dužnosti.

U rješenju Upravnog suda navedeno je da spise predmeta Vojvodić treba da dostavi na dalje postupanje Osnovnom sudu u Podgorici.

"Odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore o razrješenju rektora nije donijeta po pravilima upravnog postupka, nije zakonom propisana kao upravna stvar niti je zakonom određena nadležnost ovog suda sa kojih razloga se sud, u skladu sa naprijed navedenim odredbama zakona, oglasio nenadležnim za postupanje po predmetnoj tužbi", navedeno je, pored ostalog, u obrazloženju odluke.

Advokat Nikola Martinović, pravni zastupnik Radmile Vojvodić, potvrdio je Pobjedi ovu informaciju, uz ocjenu da je Upravni sud pogriješio.

"Očigledno da ovaj sud misli da je pozicija rektora pozicija jednog mjesta, a ne izbor na funkciju upravljača i na funkciju sa koje se upravlja univerzitetom. Radni odnos svakog rektora je zasnovan kroz njegovu redovnu radnu aktivnost profesora koja u konkretnon sulčaju niti je mijenjana, niti se o njoj odlučivalo. Očigledno da je Upravni sud pogrešno izjednačio radni odnos profesora na univerzitetu sa funkcijom rektora", kazao je Martinović.

On je naglasio kako vjeruje da se "na ovakav način samo odugovlači susret sa istinom da je rektorka smijenjena nezakonito".

"Uložićemo žalbu Vrhovnom sudu u ostavljenom roku", najavio je Martinović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније