Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

02. 11. 2017. 14:08   >>  13:37

NASTAVIĆE S PODRŠKOM

Kvalitetna saradnja sa turskom policijom

Uzajamna podrška i razumijevanje između Crne Gore i Republike Turske doprinose kvalitetnoj i dinamičnoj saradnji dvije zemlje na planu bezbjednosti i policijskih poslova, saopšteno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića sa delegacijom Uprave policije Turske koju je predvodio direktor te institucije Selami Altinok.

"Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na konkretna zajednička djelovanja dvije policije na regionalnom i međunarodnom planu, naročito u dijelu razmjene informacija i operativnih podataka između crnogorskog i turskog INTERPOL-a", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, kao veoma značajna aktivnost istaknuta je i saradnja službi na planu očuvanja bezbjednosti granica u odgovoru na izazove migrantske krize, kao i zajednička posvećenost dvije zemlje u pogledu borbe protiv terorizma kao globalnog fenomena.

"Ministar Nuhodžič i direktor Stojanović iskazali su zahvalnost turskim kolegama na kontinuiranoj podršci u vidu obuka i donacija, što je umnogome doprinijelo podizanju kvaliteta uslova rada i unapređenju znanja i vještina crnogorskih policajaca. U ovom segmentu naročito je prepoznata uloga Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), posredstvom koje su, u najvećem dijelu, aktivnosti na ovom planu i realizovane", naveli su iz MUP-a.

Nuhodžić je ocijenio da je Turska dala značajan doprinos i pružila podršku integracionim procesima Crne Gore u NATO, dodajući da na širem društvenom planu u narednom periodu saradnju treba usmjeravati i na jačanje ekonomskih i kulturnih veza dva naroda.

"Ocjenjujući da su dosadašnja dinamika i kvalitet saradnje između Crne Gore i Republike Turske na visokom nivou, direktor Uprave policije te zemlje Selami Altinok poručio je da će Turska na polju bezbjednosti i policijskih poslova i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Kada je riječ o zajedničkim izazovima na planu borbe protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, terorizma i drugih bezbjednosnih izazova, na sastanku je ocijenjeno da se združenim snagama i djelovanjem može obezbijediti najbolji odgovor i preduprijetiti nezakonito djelovanje kriminalnih aktera.

"Kontinuitet saradnje na planu razmjene iskustava,edukacije i obuka za policijske službenike biće nastavljen i u narednom periodu, a kroz nove inicijative zajednički će se raditi i na unapređenju u oblasti vanrednih situacija i odgovora u slučaju elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa, poručeno je sa današnjeg sastanka", kazali su iz MUP-a.

Na sastanku je prisustvovao i turski ambasador u Crnoj Gori, Serhat Galip.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније