Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

01. 11. 2017. 17:13 >> 16:41
3

POSJETA ŠEHOVIĆA

Za rekonstrukciju škola u MK milion eura

U rekonstrukciju dvije škole u Mojkovcu će naredne godine biti uloženo više od milion eura, saopšteno je nakon današnje posjete ministra prosvjete Damira Šehovića toj Opštini. On je obišao i Kolašin, gdje je naglasio da će narednih dana početi da saobraća i školski autobus.

Kako se navodi, taj novac biće uložen u rekonstrukciju Osnovne škole (OŠ) „Aleksa Đilas Bećo“ i Srednje mješovite škole (SMŠ) „Vuksan Đukić“, kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama.

„Dogovoreno je i rješenje prevoza učenika osnovnih škola u Kolašinu, radiće se i na stvaranju preduslova za rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika, biće rekonstruisana bravarija na Srednjoj stručnoj školi i krov na OŠ „Mojsije Stevanović““, saopšteno je nakon današnjih sastanaka Šehovića i saradnika sa upravama obrazovno-vaspitnih ustanova i predsjednicima tih opština.

Kako se navodi, tokom posjete Mojkovcu, Šehović je obišao Javnu predškolsku ustanovu (JPU) „Jevrosima Rabrenović-Jevra“, OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ i SMŠ „Vuksan Đukić“, a tokom susreta sa direktorima vrtića i škola zaključeno je da se u infrastrukturu ustanova značajno ulagalo u prethodnom periodu.

„Donacijom Vlade Kine i dijelom sredstava koje je opredijelilo Ministarstvo prosvjete, obnovljena je škola na Lepencu, donacijom agencije TIKA rekonstruisan je krov na vrtiću, kroz EU fondove Opština je obezbijedila oko 600 hiljada  eura za izgradnju sportske sale SMŠ „Vuksan Đukić“, a donacijom CARITAS Luxemburg izgrađen je i opremljen školski restoran koji služi za obuku učenika“, saopšteno je je iz Ministarstva.

Ministar se sastao i sa predsjednikom Opštine Dejanom Medojevićem sa kojim se saglasio da je saradnja Ministarstva, Opštine i obrazovno-vaspitnih ustanova u Mojkovcu plodotvorna, jer se, kako je saopšteno, sve zainteresovane strane suočavaju sa izazovima obrazovnog sistema, a rezultati se ogledaju u dobrom stanju mojkovačkih škola koje funkcionišu bez većih problema.

Šehović i Medojević su izrazili zadovoljstvo zbog predstojeće rekonstrukcije dvije škole.

Kolašin: Ubrzo školski autobus

„Prilikom posjete Kolašinu ministar je obišao JPU „Sestre Radović“ u kojoj je opredijeljenim sredstvima Ministarstva prosvjete obnovljena bravarija u vrijednosti od 12 hiljada eura“, navodi se u saopštenju.

Pored vrtića, ministar je posjetio i OŠ „Risto Manojlović“ i SMŠ „Braća Selić“.

Kako je saopšteno, nakon razgovora sa direktorima svih ustanova na teritoriji Opštine, dogovoreno je da će se narednih dana staviti u funkciju školski autobus, kao i da će Ministarstvo razmotriti mogućnosti rješavanja infrastrukturnih pitanja školskih objekata, s akcentom na rekonstrukciju bravarije na SMŠ „Braća Selić“ i krova na OŠ „Mojsije Stevanović“.

Jedna od tema razgovora bila je, dodaje se, rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika Kolašina.

Šehović je, kako se navodi, istakao da je Ministarstvo otvoreno za dogovor sa svim zainteresovanim stranama kako bi se obezbijedio bolji kvalitet života prosvjetnih radnika u toj Opštini.

„U razgovoru sa direktorima ustanova ministar je naglasio važnost kvaliteta nastavnog kadra i u direktnoj komunikaciji sa direktorima razgovarao o izazovima sa kojima se škole suočavaju i stručnoj zastupljenosti kadra“, kaže se u saopštenju.

Šehović je istakao da će se od naredne godine kroz Fond za kvalitet i talente izdvajati i sredstva za opremanje seoskih škola.

O pitanjima vezanim za obrazovni sistem na teritoriji opštine Kolašin, ministar je razgovarao i sa predsjednicom Opštine, Željkom Vuksanović.

Današnja posjeta, deveta po redu, dio je obilazaka predstavnika Ministarstva prosvjete svih obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније