Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Darko Bulatović, TVCG

01. 11. 2017. 16:09 >> 08:11
1

EPCG - DUG NA RATE

Pokrenuta kampanja "Podijelimo teret 5"

Elektroprivreda Crne Gore pokrenula je danas petu po redu kampanju "Podijelimo teret". Svi građani koji imaju dug za sturju ili su isključeni sa mreže, imaju mogućnost da se do 31. decembra prijave za akciju i na taj način smanje ili otplate dug za struju koji iznosi oko 127 miliona eura, kada su u pitanju domaćinstva na nivou Crne Gore.

Tek što je krenula kampanja "Podijelimo teret 5" Nikšićanka Milijana Kilibarada odlučila je da se prijavi za još jedan ciklus. Već dvije godine je korisnica protokola o izmirenju duga, koji joj omogućava redovno snabdijevanje strujom uz ne mali dug prema Elektroprivredi Crne Gore.

Od kada je prije nekoliko godina pokrenuta akcija EPCG uspjela je koliko toliko da smanji dug za struju koji na nivou Crne Gore iznosi čak 127 miliona eura. Danas je počela nova kampanja, od koje se očekuje da dodatno poveća efekte naplate.

Od pokretanja akcije "Podijelimo teret", prošlo je oko 62.000 domaćinstava je iskoristilo mogućnost da koristi povoljnosti koje ona nudi. Trenutno je aktivno 19.481 protokola, a čak 5.241 domaćinstava je kroz akciju u potpunosti izmirilo svoja dugovanja.

Pravila su ista kao i prethodnih godina, a akcija za prijavljivanje traje do 31. decembra.

"Akciji se mogu priključiti sva domaćinstava koji imaju dug po osnovu utrošene energije bez obzira na njegovu visin. Uslov je da budu izmirena tri posljednja računa. Ljudi ne moraju da brinu da li će biti iskljulčeni sa mreže sve dok poštuju protokol, a to znači da svakog mjeseca izmiruju tekuće fakture i ratu od dvadeset eura", kazala je PR EPCG, Eleonora Albijanić.

Albijanić dodaje da će domaćinstva dug iznad 440 eura moći da otplaćuju u 22 fiksne mjesečne rate od po 20 eura, dok će se broj rata za dugovanja manja od 440 eura odrediti tako što će se visina duga podijeliti sa 20.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније