Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2017. 13:47 >> 07:35

U PODGORICI

PzP pokrenuo akciju "Kuke dobrote"

Članovi opštinskog odbora Glavnog grada Pokreta za promjene zajedno sa predsjednicom Odbora i poslanicom u Skupštini Crne Gore, Brankom Bošnjak danas su širom Podgorice postavili "kuke dobrote". Kese sa hranom i čistom odjećom prolaznici mogu ostaviti na kukama u Bloku 5, Zagoriču, Maslinama, Starom aerodromu, Donjoj Gorici, Zabjelu i Tološima.

Prema riječima Bošnjak PzP akcijom želi da probudi svijest svih o lošem stanju naših prijatelja, komšija, sugrađana.

"Akciji se mogu pridružiti svi, i po cijeni jedne kafe ili jednog obroka na ulici, uljepšati nekom dan", poručuje Bošnjak.

Poslanica se nada da će Podgoričani pokazati lokalpatriotizam u najboljem svijetlu, humanost i osjećaj za one najugroženije.

"Smatram da sama akcija nije dovoljna, već da treba uložiti dodatni napor da se pomogne socijalno najugroženijima i mi imamo plan aktivnosti koji ćemo realizovati u narednom periodu sve u cilju da poboljšamo njihove uslove života, ali prave promjene dolaze sa promjenom vlasti jer ovakve stvari se trajno rješavaju samo sistemskim promjenama, a za to nam trebaju poluge vlasti. A građani će znati na sledećim izborima da naprave pravi izbor, za njihovo dobro", istakla je Bošnjak.

Ona napominje da je "Kuke dobrote" humanitarna akcija svjetskog karaktera, koja je započeta u Iranu.

"Ova akcija je namijenjena je prvenstveno onima koji su ugroženi i onima koji žive na ulici, a koje zanemarujemo. Nažalost postoji veliki broj ljudi kojima je potrebna pomoć", navodi se u saopštenju.

Treba da shvatimo, kaže Bošnjak, da mnoge stvari zavise od nas, da kao pojedinci možemo mnogo da uradimo, kako za sebe, tako i za druge.

"Osim njene osnovne namjene kuka dobrote, takođe služi da podsjeti sve naše sugrađane da urade dobro djelo danas. Budi ljubazan, pristojan, propusti, prdrži, ponesi ili se samo nasmij jer vaše malo, je nekome puno", ističe Bošnjak.

Iz opštinskog odbora Glavnog grada Pokreta za promjene apeluju na sugrađane da poštuju ovu akciju "i ne odnose stvari, ako im nijesu potrebne".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније