Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2017. 11:49 >> 11:23
6

GIMNAZIJA U TUZIMA

Isljučeno 12 učenika za 22 ukor

Nastavničko vijeće Gimnazije "25. maj" u Tuzima isključilo je 12 učenika zbog incidenata koji su se u toj školi dogodili 17. i 18. oktobra, dok je 22 učenika dobilo ukor.

Direktorica Gimnazije Miliana Dabović kazala je da je sve urađeno u skladu sa propisima, vodeći računa o interesima svih učenika i zaposlenih u toj obrazovno-vaspitnoj ustanovi.

"Učenici koji su svojim neprimjerenim i nedoličnim ponašanjem, a koje se u školi neće tolerisati, pokazali nezrelost, bahatost i nedostatak osnovne kulture za buduće akademske građane, i koji treba da postanu nosioci društvenog razvoja i primjer budućim generacijama, snosiće odgovarajuće posljedice", kazala je Dabović.

Uprava Gimnazije i zaposleni će, kako dodaje, preduzeti sve da se takvi pojedinačni slučajevi ne dešavaju.

"A učenici moraju biti svjesni da su razumijevanje, tolerancija i poštovanje, principi koji se u školi njeguju i da se na njima grade međuljudski odnosi, kao i da se neće tolerisati bilo kakvo njihovo nepoštovanje", navodi se u saopštenju Dabović.

Ona ističe  su pri donošenju odluke imali potpunu podršku Savjeta roditelja, Učeničkog parlamenta i Školskog odbora.

"Takođe je formirana i Disciplinska komisija vezana za analitičko preispitivanje narušavanja disciplinskih odgovornosti definisanih zakonom o radu i statutom Gimnazije", dodala je Dabović.

Ona je istakla da se u Gimnaziji preventivno radi na suzbijanju svakog vida nasilja i da su, pored prosvjetnih radnika i učenika, u to uključeni i roditelji "koji su veoma značajan faktor u odrastanju i formiranju ličnosti svakog pojedinca, te da od njih u velikoj mjeri zavisi kakav će ko čovjek postati".

"Rezultati i uspjesi naših učenika u nastavnim i vannastavnim aktivnostima treba da budu razlog za njihovo prisustvo u javnosti, a ne ovakvi slučajevi", naglasila je Dabović dodajući da će svi zajedno nastaviti da rade na afirmaciji škole, učenika i profesora.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније