Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 07. 2013. 19:48 >> 19:48
8

UTVRĐENA RANG LISTA

Jeftini stanovi za penzionere

Upravni odbor Udruženja penzionera Podgorica utvrdio je danas rang listu i donio Odluku o dodjeli 30 stanova koji će penzioneri koristiti u vidu zakupa, i 70 stanova koje će otkupiti po povoljnim cijenama.

Cijena zakupa po metru kvadratnom je jedan euro, a otkupna 375,2 eura po kvadratnom metru.

Zgrada sa stotinu stanova biće dovršena tokom oktobra. Predsjednik Udruženja, Savo Barović, rekao je na sjednici da se utvrđivanjem rang liste i donošenjem Odluke o dodjeli stanova penzionerima Glavnog grada i gradskih opština Tuzi i Golubovci ušlo u završnu fazu aktivnosti koja je, kako je ocijenio, od izuzetnog značaja za tu društvenu grupu.

"Rješavanje stambenih potreba penzionera bila je stalna preokupacija penzionerske organizacije i to je pitanje stavljeno u sam vrh prioriteta Udruženja", kazao je Barović.

Upravni odbor je razmotrio 29 prigovora na rang listu, odnosno na Odluku Komisije za raspodjelu stanova, sa čijom sadržinom je učesnike u radu sjednice upoznao potpredsjednik Udruženja, Ilija Stanišić.

On je, u svojstvu izvjestioca stručne radne grupe Upravnog odbora dao obrazloženje vezano za sve prigovore pojedinačno, predložio konačnu rang listu i Odluku o dodjeli stanova u vidu zakupa, kao i Odluku o dodjeli stanova u vidu kupovine po povoljnim uslovima, što je Upravni odbor jednoglasno usvojio.

Upravni odbor je zaključio da treba da se obezbijede krediti za poboljšanje postojećih uslova stanovanja penzionerima. Iznos sredstava za ove namjene, uslovi i kriterijumi za dobijanja kredita utvrdiće se posebnim odlukama .

"Odlučeno je da se nastavi sa započetim aktivnostima na pripremama za izgradnji još jedne zgrade za penzionere sa oko 100 stambenih jedinica na lokaciji koja je dodijeljena Odlukom Glavnog Grada", piše u saopštenju.

Odluke o dodjeli stanova penzionerima koje sadrže i pravne pouke, dodaje se, biće dostavljene svim učesnicima na oglas i istaknute na oglasnoj tabli Udruženja penzionera Podgorica.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније