Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Anadolija; B.V. ]

30. 10. 2017. 12:36 >> 12:05
1

ŠKOLA SERGEJ STANIĆ

Adaptirali informatičke kabinete

Srednja stručna škola „Sergej Stanić“ u Podgorici danas je dobila adaptirane kabinete za održavanje nastave iz informatike, čije je opremanje finansirala turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA). Donacija najsavremenije opreme iz oblasti informatike vrijedna je 35 hiljada eura.

 

Na svečanosti povodom realizacije ovog projekta, koordinator Tike za Crnu Goru Ahmet Altun kazao je da je ta Agencija u saradnji sa kolektivom Srednje stručne škole „Sergej Stanić“ opremila dva kabineta informatike, kako bi učenici ove škole imali moderan pristup časovima informatike i kako bi se organizovali različiti kursevi.

„Opremili smo kabinete najsavremenijom opremom, kompjuterima i pametnom tablom. Mi kao TIKA smo prisutni u svim krajevima i u svim oblastima u Crnoj Gori, naročito u oblasti obrazovanja i ova pomoć i podrška će se nastaviti i u budućnosti“, rekao je Altun.

Damir Šehović, ministar prosvjete Crne Gore, uputio je zahvalnost turskoj agenciji TIKA, na kako je kazao „vrijednoj donaciji“.

„Cijenim da je ovo veoma važna i vrijedna donacija i da ona predstavlja jedan u nizu projekata koje je renomirana agencija TIKA realizovala u Crnoj Gori. Posebno bih istakao da je gro tih projekata iz obrazovanja i zdravstva, što je za naše društvo od posebne važnosti. Kada je riječ o opremanju dva kabineta informatičke opreme, moram da kažem da je to na liniji onoga što će biti jedan od važnijih zadataka Ministarstva prosvjete, a to je stavljanje akcenta na obrazovanje odraslih“, kazao je Šehović.

On je istakao da „moramo biti svjesni da se naše obrazovanje ne stiče sticanjem bilo koje kvalifikacije, već ono mora trajati čitav život“.

„Zato, u današnjoj globalizovanoj ekonomiji se često u figurativnom smislu kaže da veliki ne jedu male, već brzi spore. A, da bismo bili u prilici da se prilagodimo stalnim promjenama, moramo kontinuirano raditi na sebi. Jedan od elemenata koji nam može pomoći da kontinuirano radimo na sebi i da se stalno usavršavamo jeste podizanje ovog nivoa obrazovanja u Crnoj Gori, obrazovanja odraslih na veći nivo“, istakao je Šehović.

Serhat Galip, ambasador Turske u Crnoj Gori, kazao je da se lično raduje svim projektima koje TIKA realizuje u Crnoj Gori.

„Najviše se radujem ovakvim projektima. Smatram da djeca u školama treba da imaju najbolje uslove, kako ne bi imali smetnje u sticanju obrazovanja. Zahvaljujući agenciji TIKA danas imamo adaptirane kabinete informatike. Pored toga, adaptirani su hodnik i ulazi u kabinete. Vrijednost ove donacije iznosi oko 35 hiljada eura. Kao Vlada Turske, trudićemo se da i u narednom periodu finansiramo razvojne i druge projekte, kako u Podgorici, tako i u drugim opštinama“, kazao je Galip.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније