Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 07. 2013. 17:12 >> 17:12

RADNICI "VEKTRA BOKE"

Plate od prodaje placa na Savini

Samo je jedna pristigla ponuda na tender za prodaju placa "Vektra Boke" na Savini, od 1.528 kvadrata. Time bi trebalo da budu namirena dugovanja radnicima tog preduzeća i omogućen odlazak 15 zaposlenih u penziju.

Riječ je ponudi ruskog državljanina od 380.000 eura, što je prihvatljivo, s obzirom da je cijena kvadrata ovog zemljišta bila 250 eura. 

Po DUP-u na ovoj lokaciji moguće je graditi stambeno poslovni prostor. Radnike Vektra Boke, ipak najviše raduje mogućnost da bi za nešto manje od dva mjeseca mogli vidjeti kraj svojim mukama.

"Isplatile bi se tri ili četiri plate i omogućila bi se sredstva za odlazak u penziju za 15 naših kolega i to nam najviše znači u ovom momentu", kaže za radio Jadran predsjednik Sinidkata Vektre, Vojin Miljanić.

"Mi radimo i dobićemo platu, kako tako, a oni bi ostali i bez plate i bez penzije. Zbog svega smo jako optimistični kada je riječ o realizacji prodaje ovog zemljišta", objasnio je Miljanić.

Do srijede će se sve mnogo detaljnije i jasnije znati za kada je predviđen zvanični sastanak menadžmenta Vektre i pravnog zastupnika potencijalnog kupca. Predstoji priprema ugovora i prevod na ruski, kao i njegovo zaključivanje.

"Jedino što se negdje kosi sa našim zahtjevima je probijanje roka, do kada bi novi vlasnik zemljišta morao da nas isplati nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora. To je nekih 60 dana i to se kosi sa onim što smo mi tražili, ali kako nam je objašnjeno, banke su na kolektivnim odmorima u Rusiji od sredine jula do sredine avgusta, te da se ne bi mogao tako veliki novac uplatiti brže", priča Miljanić.

On se nada da će vlasnik kompanije kako je to i rekao na posljednjem sastanku sa predstavnicima Sindikata, do 10.jula isplatiti i prvu od četiri zarade,koje im duguje.

Dragan Brković je na tom sastanku rekao da će nastojati da izmiri obaveze radnicima iz kredita, ako od prodaje zemljišta na Savini ne bude dovoljno sredstava. Najavio je i da je s Vladom dogovoreno kako da se do 10. septembra izmire doprinosi i porezi "valorizaciom jedne od nekretnina" .

Sindikalcima je Brković obećao i pregovore do kraja godine o socijalnom programu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније