Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

29. 10. 2017. 13:11   >>  12:40

DOGOVOR OPŠTINE I ŽUPLJANA

Počela sanacija mosta u Krstovačama

Sanacijom mosta u mjestu Krstovače na saobraćajnici od Nikšića do Župe počela je, shodno dogoru sa nadležnima iz Opštine, realizacija jednog od zahtjeva mještana tog kraja, koji su početom sedmice u znak upozorenja održali jednočasovni protest i blokirali odvoz boksitne rude.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice nikšićka Župa Dragoljub Radulović saopštio je da je i početak sanacije potvrdio sa kolikom opasnošću su se svakodnevno suočavali učesnici u saobraćaju, jer se odmah obrušilo ispod asfaltnog zastora.

”I ovim se potvrdila opravdanost nezadovoljstva mještana Župe zbog stanja glavne saobraćajnice koja im je jedina veza sa Nikšićem. Zbog toga ćemo u naredom periodu insistirati na ubrzanju saniranja drugih kritičnih mjesta, posebno potencijalnih klizišta, u reonu Liverovićkog jezera”, rekao je Radulović.

On je podsjetio da je u dogovoru sa nadležnima iz Opštine usaglašen rok za izradu projekta za glavnu saobraćajnicu do kraja septembra 2018. godine i saopštio da će početkom ove sedmice precizirati koja krična mjesta na dionici Rubeža – Krstovače teba odmah sanirati.

”Usaglašeno je da se naredne sedmice počne sa asfaltiranjem ulica po župskim selima u dužini od oko tri kilometra, a ista dinamika potpisana je i za naredne tri godine, čime će se značajno poboljšati do sada veoma loše stanje putne infrastrukture”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, Mjesna zajednica će i od firmi koje svoje poslovanje oslanjaju na taj kraj zahtijevati da se u "domenu svojih mogućnosti,uključe u rješavanje infrastrukturnih problema u Župi, što se prevshodno nosi na Uniprom metale koji iz tamošnjih rudokopa eksploatišu boksitnu rudu".

Opravdanost zahtjeva za rješavanje ključnih problema u Župi, Savjet te mjesne zajednice temelji na Zakonu o koncesijama s obzirom na korišćenje posebno rudnog bogatstva.

Potpredsjednik Opštine Dragan Perović saopštio je ranije da su za ovu godinu planirali 680 hiljada eura za realizaciju prioritetnih projekata u nikšićkoj Župi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније