Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

27. 10. 2017. 09:00 >> 08:57
1

BIVŠA ZAVISNICA:

Droga stvara, ne rješava probleme

"Najgori i najteži dan danas mi je bolji od najljepšeg dana drogiranja. Kada se sve to prođe, svi drugi problemi postanu smiješni", ispričala je dio životne borbe Marija Zogović, bivša zavisnica od psihoaktivnih supstanci.

Marija je uspješno prošla jednogodišnje liječenje na Kakarickoj gori, a svim zavisnicima poručuje: "Zapitajte se zbog čega koristite drogu, ako je to zbog problema, droga ih neće riješiti". 

Marija je u Jutranjem programu TVCG ispričala životnu priču i borbu sa zavisnošću, koja je počela sa nekim životnim problemima, kao što su razvod roditelja, preseljene u drugi dio grada...

„Droga vam daje osjećaj superiornosti, daje vam samopouzdanje u tom periodu nisam našla drugi način“, kazala je Marija.

Porodica, kako ona ističe, ne sazna brzo za problem, jer zavisnik ima veliki prostor da emocijama manipuliše u porodici.

Marija je prva žena zavisnica koja je uspješno završila liječenje u JU Kakaricka gora. Prije toga od bolesti zavisnosti liječila se u Kotoru, u Psihijatriskoj bolnici u Dobroti.

"Odlučila sam da idem, jer me taj život umorio, prepoznala sam da je to potpuno promašen život", kaže Marija, koja je nakon godinu uspješnog liječenja sada na nerezidencijalnom dijelu oporavka.

"Svako treba da se mijenja isključivo zbog sebe, ne zbog porodice, momka, prijatelja... Prije toga je potrebno priznati sebi da je to što smo radili pogrešno", kazala je Marija.

To je ujedno i njena poruka mladima.

"Na sve to gledam kao na pozitivno iskustvo, jer ja danas ne bih bila ovo što jesam da nije bilo takvog života. Vratila sam se na fakultet nakon 15 godina to je za mene velike uspjeh", zaključila je Marija, koja se nakon 15 godina i uspješnog liječenja vratila na fakultet.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније