Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

26. 10. 2017. 20:34 >> 20:07

UEHARA O INTEGRACIJAMA

Medijske reforme jedan od ključnih zahtjeva

Medijske reforme jedan su od ključnih zahtjeva za dalje evroatlantske integracije Crne Gore i njeno priključenje Evropskoj uniji, kazala je ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Margaret En Uehara.

Ona je, gostujući u programu Radija Berane, ponovila da SAD nastavljaju da podržavaju nezavisne i odgovorne medije u Crnoj Gori.

Uehara je, takođe, naglasila važnost lokalnih medija za građane Crne Gore.

Delegacija ambasade SAD-a na čelu sa ambasadorkom trenutno boravi u radnoj posjeti sjeveru Crne Gore, a prilikom posjete Rožajama sastala se sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem.

"Bila je to odlična prilika da se upoznam sa ekonomskim i socijalnim mogućnostima i izazovima sa kojima se srijeću građani Rožaja. Razgovarali smo konkretno o projektima vezanim za turizam, poljoprivredu i industriju prerade drva u Rožajama. Razgovarali smo i o načinu na koji američka Ambasada može da pomogne u uspostavljanju ekonomskih veza sa tom opštinom", kazala je Uehara.

Tokom posjete sjeveru, planirano je da se ambasadorka sjutra sastane sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Ščekićem, sa kojim će razgovarat o programima i saradnji između te opštine i Ambasade SAD-a.

Kako je najavljeno, ambasadorka Uehara će sjutra govoriti na Omladinskom festivalu , koji će biti održan u Centru za kulturu u Beranama, a koji će označiti završetak programa NVO ForumMNE u kojem kojem su učestvovali mladi iz Berana, Rožaja, Gusinja i Plava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније