Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

24. 10. 2017. 17:49 >> 17:18

RASPISAN KONKURS

RYCO će podržati projekte za mlade

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) raspisala je svoj prvi Otvoreni poziv za dostavljanje projekata 16. oktobra ove godine. Kao novi regionalni partner mladima i organizacijama koje se bave mladima RYCO će ove godine kroz svoj Poziv raspodijeliti sredstva u ukupnom iznosu od 900.000 eura za programe razmjene i povezivanja mladih ljudi u regionu.

U cilju promocije prvog Poziva, Regionalna kancelarija za saradnju i Forumom MNE u saradnji sa Direktoratom za mlade Ministarstva sporta, a uz podršku Misije OEBS u Crnoj Gori, realizovaće niz info sesija u južnoj, centralnoj i sjevernoj regiji Crne Gore.

Info sesije u sklopu RYCO info dana će biti organizovane u Nikšiću (Kancelarija za prevenciju narkomanije, 25. oktobar u 10h), Pljevljima (Omladinski klub, 25 oktobar  u 15h), Beranama (Sala Skupštine opštine, 26 oktobar u 12h), Rožajama (Čitaonica Centra za kulturu, 26 oktobar u 15h), Plavu (JU SMŠ “Bećo Bašić”- preduzetnički centar, 27 oktobar u 10:30h), Cetinju (Omladinski klub, 30 oktobar u 10h), Budvi (Omladinski klub, 30 oktobar u 13h), Podgorici (Omladinski centar, 01 novembar u 11h), Herceg Novom (Dom omladine, 02 novembar u 12h) i Ulcinju (Youth Corner, 03 novembar u 11h).

"Ove info sesije biće fokusirane na predstavljanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao nove organizacije i novog regionalnoj partnera sa posebnom pažnjom na informisanje mladih i organizacija koje se bave mladima o prvom Otvorenom pozivu za dostavljanje projekata i mogućnostima koje on nudi. Kroz ovogodišnji konkurs RYCO će podržati projekte srednjih škola i nevladinih organizacija koje se bave mladima, a koji se tiču promocije pomirenja u regionu kroz povećanje mobilnosti, međusobne saradnje i aktivizma mladih", kazali su organizatori.

RYCO je međunarodna organizacija koja je osnovana od strane vlada Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Srbije, u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmjena. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније