Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

24. 10. 2017. 18:46 >> 18:20
1

ŽUPLJANI I OPŠTINA

Bez blokade transporta rude

Savjet Mjesne zajednice nikšićka Župa i nadležni iz Opštine dogovorili su rokove za realizaciju zahtjeva mještana koji se odnose na ključne probleme za život u tom kraju, počev od rekonstrukcije saobraćajnica, čime je izbjegnuta najavljena blokada prevoza rude.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice nikšićka Župa, Dragoljub Radulović rekao je agenciji Mina-business da će ovih dana biti utvrđeni prioriteti sanacije oštećenja na glavnoj saobraćajnici ka tom kraju, za koju će izrada projekta potpune rekonstrukcije biti završena do 1. septembra naredne godine.

“Za deset dana počinje i asfaltiranje tri kilometra seoskih ulica, koliko će biti urađeno i u narednoj godini, dok će se za sljedeće naknadno utvrditi dinamika radova. U ponedjeljak će početi i sanacija mosta na Krstovačama, a do Nove godine biće postavljena zaštitna mreža pored jezera Liverovići”, rekao je Radulović nakon sastanka u nikšićkoj Opštini.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je i rješenje problema sa vodosnabdijevanjem, sanacija krovne konstrukcije na kancelariji Mjesne zajednice i ambulante, kao i sanacija i postavljanje rasvjete po selima.

“Prednost uvijek dajemo dogovoru, ali ukoliko se bilo koji od dogovorenih rokova prekrši, uslijediće blokada odboza rude iz Župe”, upozorio je Radulović.

Potpredsjednik Opštine, Dragan Perović, saopštio je da su za ovu godinu planirali 680 hiljada eura za realizaciju prioritetnih projekata u nikšićkoj Župi.

Mještani Župe održali su u ponedjeljak protest upozorenja u mjestu Krstovače kada su od 11 do 12 sati blokirali odvoz rude, zahtijevajući dogovor sa nadležnima iz Opštine o ispunjenju zahtjeva, od kojih je najprioritetnije bilo saniranje glavne saobraćajnice do tog kraja.

Župljani su ocijenili nedopustivim da mještani u 21. vijeku tako moraju tražiti svoja osnovna prava, a žive u jednom od najbogatijih i najljepših krajeva u državi, iz koga se za godinu ipo “izveze” 60 miliona eura, a ništa ne uloži. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније