Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

23. 10. 2017. 17:45 >> 17:13

"OSMJEHOM OBOJI DOM"

Renovirali kuću porodice Vukaj

Kompanije Maksima i Boje i lakovi Kameleon renovirale su dom samohrane majke Škurte Vukaj u sklopu akcije "Osmjehom oboji dom".

Vukaj živi sa tri kćerke i majkom bez ikakvih primanja u dvije sobe, bez vode, kupatila i osnovnih uslova za pristojan život.

„Otkako su ukinuli dodatke za majke sa troje i više djece ostali smo bez ikakavih prihoda. Uzimamo obrok u narodnoj kuhinji i da nam nije toga ne znam kako bi mogli preživjeti. Tri đaka i starica ne mogu zarađivati, a ja se snalazim kako znam i umijem“, kazala je ona.

Kako su saopštili iz "Kameleona", kuću u kojoj živi porodica Vukaj izgradila je Katolička crkva sa Konika prije 17 godina.

"Od tada nije se često krečila, a o stolariji, bravariji i fasadi samo su razmišljali, čekajući bolje vrijeme. Boje i lakovi Kamelon i kompanija Maxima iz Lučana odlučili su da je to bolje vrijeme upravo sad. Kroz akciju `Osmijehom oboji dom 2017` u okviru koje se adaptiraju domovi porodica u stanju socijalne i materijalne potrebe, kuća porodice Vukaj je dobila novi izgled. Urađena je fasada, sanirana su oštećenja na zidovima, plafonu i vratima, ogletovali smo, okrečili u boje koje su djevojčice tražile i ofarbali fasadu. Nadamo se da je porodica Vukaj zadovoljna poslom“, kazali su iz te kompanije.

Vukaj je naglasila da su njene ćerke presrećne.

"Dobile su subu mnogo prijatniju za boravak. Mi ovo ne bi mogli da priuštimo, zato nam je ova pomoć od ogromnog značaja“, istakla je ona.

U okviru akcije „Osmjehom oboji dom 2017“ planirana je adaptacija deset domova. Osam je već završeno, a naredna dva biće do kraja novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније