Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

19. 10. 2017. 14:30 >> 14:09

MINISTARSTVO PLANIRA

Za sportsku infrastrukturu 345.000 eura

Ministarstvo sporta uložiće 345.000 eura u sanaciju, adaptaciju, rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih sportskih infrastrukturnih objekata u devet crnogorskih, uglavnom opština sa sjevera.

 

Predsjednici opština Plužine, Andrijevica, Rožaje, Mojkovac, Šavnik, Žabljak, Petnjica i Ulcinj potpisali su u Ministarstvu sporta ugovore o finasiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti sporta.

Ugovore je danas na sjednici verifikoval i Vlada Crne Gore.

"Zahvaljujući se Ministarstvu sporta, saopštili su da im podrška stiže u pravo vrijeme, koja, najavio je ministar Nikola Janović, neće izostati ni u narednoj godini. Imajući u vidu činjenicu da je adekvatna sportska infrastruktura, preduslov za razvoj i rekreativnog i profesionalnog sporta, Ministarstvo sporta od osnivanja sarađuje sa lokalnim samoupravama i u kontinuitetu analizira stanje u sportskoj infrastrukturi", saopšteno je iz resora Nikole Janovića.

Analiza trenutnog stanja sportske infrastrukture u 17 lokalnih samouprava u Crnoj Gori jasno je pokazala da je, kako je objasnio Janović, neophodno hitno investirati u tu oblast i to počev od sanacije i adaptacije sportskih terena i izgradnje pomoćnih prostorija i svlačionica, pa do rekonstrukcije i proširivanja tribina i nabavke sportskih rekvizita i opreme.

"Na osnovu navedenih podataka, Ministarstvo sporta sačinilo je listu projekata, imajući u vidu njihovu vrijednost u odnosu na raspoloživi budžet Ministarstva sporta, značaj projekta za sportske subjekte i lokalno stanovništvo, ravnomjeran regionalni razvoj i povezanost projekta sa turizmom, zdravstvom, zaštitom životne sredine i energetskom efikasnošću. Takođe, poseban fokus bio je na opštinama koje nemaju sportsku infrastrukturu ili je u izuzetno lošem stanju. U odabiru prijedloga projekata, Ministarstvo sporta je uzelo u obzir i Strategiju regionalnog razvoja Crne Gore za period 2014.-2020. u kojoj je, u kontekstu stvaranja uslova za bolju valorizaciju potencijala na sjeveru Crne Gore, prepoznat i razvoj sportsko-rekreativnog turizma", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo sporta je, shodno navedenim kriterijuma, a na osnovu projekata koje su kandidovale opštine , odlučilo da podrži opštinu Rožaje sa 25.389,13 eura za izgradnju fudbalskog terena sa vještačkom travom.

Novac će dobiti i mojkovačka lokalna samouprava u iznosu od 8.211 eura za izgradnju otvorenog vježbališta u sportskoj zoni, dok će Andrijevica dobiti 20.304,12 eura za izgradnju tribine na stadionu FK Komovi.

Opštini Šavnik pripašće 100.000 eura za izgradnju Otvorenog terena malih sportova, a Žabljaku 59.370 eura za izgradnju terena malih sportova. Opština Petnjica dobiće 41.234 eura za izgradnju sportskih terena, a Ulcinj 34.800 eura za renoviranja sale JU OŠ "Maršal Tito".

Za Opštinu Plužine opredijeljeno je 49.000 eura za sanaciju i adaptaciju gradskog igrališta.

"Osim navedenih, Ministarstvo sporta podržalo je i najstariju predškolsku ustanovu u Crnoj Gori, cetinjski vrtić 'Zagorka Ivanović' koji sljedeće godine slavi 115. rođendan i tim povodom organizuje manifestaciju 'Dječija olimpijada u Prijestonici Cetinje' koju je Ministarstvo sporta podržalo sa 5.00, koliko košta nabavka sportskih rekvizita i opreme", navode iz Ministarstva sporta.

Planirano je, kako je saopšteno, da svi projekti budu završeni najkasnije do juna sljedeće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније