Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 02. 2013. 17:28 >> 17:25
1

SENAT PRIJESTONICE

Cetinje: Briga o parkovima starog jezgra grada

Na Cetinju je održana sjednica Senata prijestonice na kojoj je najviše bilo riječi o rekonstrukciji i sanaciji parkova u istorijskom jezgru grada. Preporučeno je da se Senat obrati nadležnim institrucijama kako bi se ubrazao proces i obezbijedio, prije svega novac, za izradu projekta sanacije.

Savjetnik u kabinetu gradonačelnika Matija Dautović je ukazao da u budžetu Ministartsva kulture,koje je nosilac projekta ,nije bilo novca za potrebe izrade projekta sanacije “Njegosevog parka “ i parka “13 jul”, pa su  projekat kandidovali kod međunarodnih fondova i institucija, tj.kod Vlade Republike Slovenije.

 -Očekujemo da već u narednih nekoliko dana  dobijemo odgovor da li su za te namjene odobreba sredtsva-rekao je Dautović.

 

Zamjenica gradonačelnika Ana Nikolić je rekla da je potrebno izdvojiti oko 50 hiljada eura za potrebe izrade projekta,nakon čega bi on bio kandidovan za kapitalni budžet države.

 Samostalna savjetnica u Upravi za zaštitu kulturnih dobara Dobrila Vlahović je ukazala da je Ministrastvo kulture prepoznalo značaj i ulogu cetinjskih parkova, pa je projekte njihove revitalizacije uvrstilo u program “Cetinje –Grad kulture 2010-2015”

 Senat je na sjednici razmotrio i informaciju o aktivnostima Prijestonice na stvaranju uslova za intenzivnije zaposljavanje lokalnog stanovnista.Šef kabineta gradonačelnika Dražen Blažić predstavio je paket stimulativnih mjera koji je zaživio u prijestonici i koji nudi brojne pogodnosti investitorima koji žele da ulažu u Cetinju.

  Na sjednici je predstavljena i inicijativa za izgradnju novog objekta za potrebe Narodne biblioteke i čitaonice “Njegoš” kao i za budući projekat Centra za kulturu Prijestonice.

 

 Milena Stanojevic,Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније