Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 10. 2017. 08:50 >> 09:09

NAJBOLJE IZ CG

Domaći proizvođači danas i sjutra u Delti

Četvrti po redu sajam "Najbolje iz Crne Gore" na kojem će se predstaviti domaći proizvođači vina, maslina i maslinovog ulja, meda, pršuta, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja, organskih proizvoda biće održan 21. i 22. oktobra u tržnom centru Delta citi.

Manifestaciju organizuje agencija "Advantage". Iz godine u godinu, kao su kazali, manifestacija bilježi sve veće interesovanje javnosti, ali i izlagača.

"Na sajmu će svoje proizvode predstaviti oko 60 učesnika iz svih krajeva Crne Gore. Učesnici organizovano dolaze iz: Podgorica, Bijelog Polja, Mojkovca, Plužina, Šavnika, Žabljaka, Danilovgrada, Kotora, Herceg Novog, Bara, Golubovaca... Na sajmu će biti predstavljen i projekat 'Ukusi kraja moga', pa će posjetiocima biti omogućeno i da, besplatno, degustiraju ove proizvode u subotu i nedjelju od 11 do 14 i od 17 do 20 sati", navodi se u saopštenju.

Osim organskih proizvoda, kkao se dodaje, posjetioci će imati priliku da probaju med, masline i maslnovo ulje, sir, vino, ljekovitio bilje, voće i porće, prizvode od voća i povrća (džemove, sokove, slatko, namaze...) iz svih krajeva Crne Gore.

"Sajam je, kao i svake godine, idealna prilika da se ovi proizvodi kupe direktno od proizvođača, te da se, u direktnom razgovoru sa proizvođačima, kupci upoznaju i sa procesom proizvodnje. Cilj projekta je prije svega, upoznavanje građana sa prehrambenim proizvodima koje nude crnogorski proizvođači. Na taj način želimo da promovišemo male, domaće, proizvođače iz svih krajeva Crne Gore koji su poznati po kvalitetu svojih proizvoda", kazali su organizatori.

Osim promocije proizvođača, kako dodaju, cilj projekta je i stvaranje svijesti i navike kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije.

"Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Podgorica, a sajam će otvoriti VD Sekretara Ivan Terzić u subotu u 11 sati", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније